FB TW PIN NWS

Gül: 'Kıbrıs’ta netice alacak hiçbir şeye itirazımız yok'

2006-10-31
Gül, Kıbrıs sorununun çözümlünde netice alacak hiçbir şeye itirazlarının olmadığını söyledi. Belçika Dışişleri Bakanı Gucht, Fehriye Erdal’ın en kısa zamanda yakalanmasını istediklerini ve Erdal’ın yakalanır yakalanmaz Türkiye’ye iade edileceğini söyledi.

Belçika Dışişleri Bakanı Karel De Gucht, Ankara temasları kapsamında Gül’ü ziyaret etti. İki bakanın yaptıkları görüşmenin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında konuşan Gül, Finlandiya Dışişleri Bakanı ile Kıbrıs çözümü çerçevesinde birkaç kez görüştüklerini söyledi. Gül, hafta sonu Finlandiya’da bir toplantı yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir soru üzerine toplantının nasıl yapılacağının kararlaştırılmadığını ancak Türkiye’nin, soruna çözüm bulacak yapıcı adımları destekleyeceğini söyledi. Gül, Finlandiya Dışişleri Bakanı’nın bölgeyi ziyaret ederek bir mekik diplomasisi gerçekleştirmesinin de faydalı olabileceğini dile getirdi.

“ERDAL YAKALANIRSA İADE EDİLECEK”
Belçika Dışişleri Bakanı Gucht da Belçika’da ortadan kaybolan terörist Fehriye Erdal’ın nerede olduğunu bilmediklerini ancak en kısa zamanda yakalanmasını istediklerini söyledi. Belçikalı Bakan, Erdal’ın yakalanır yakalamaz Türkiye’ye iade edileceğini söyledi.

Öte yandan Erdal’ın ortadan kaybolmasının Belçika’da yarattığı rahatsızlığın sürdüğü, ve Belçika ulusal istihbarat teşkilatının başkanının bu olayda sorumluluğu bulunduğu için görevden alınacağı öğrenildi.