FB TW PIN NWS

İbrahim Kalın Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü'ne getirildi

2014-12-11
İbrahim Kalın Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü'ne getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığındaki yeniden yapılandırma çalışmaları çerçevesinde Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi İbrahim Kalın'a Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü görevini verdiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi İbrahim Kalın, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından sözcü olarak görevlendirildi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Sayın Cumhurbaşkanımız adına açıklama yapabileceği gibi, gerekli hallerde gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunabilecek. Sözcülük görevinin ihdası, kamuoyuyla daha sağlıklı bir iletişim açısından da önemli bir adım" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Görev Yetki ve Sorumlulukları Yönetmeliği'nde daha önce 'Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü' biçiminde bir görev yer almıyordu. Bu yeni uygulama, Cumhurbaşkanlığı makamının gündeme ilişkin açıklama ve değerlendirmeler için önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü mekanizmasını da kullanabileceği anlamına geliyor.

İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. Malezya'daki İslam Üniversitesi'nde yüksek lisans, ABD'deki George Washington Üniversitesi'nde karşılaştırmalı beşeri bilimler ve felsefe alanında doktora yaptı. Amerika'da College of the Holy Cross'ta dersler verdi. Felsefe, İslam düşüncesi ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarda uzmanlaştı. SETA adlı araştırma şirketinin kurucu başkanı. Akademik yayınlarının ve yorum yazılarının yanı sıra MacMillan Encyclopedia of Philosophy, Encyclopedia of Religion ve Oxford Dictionary of Islam gibi ansiklopedik eserlere de katkıda bulundu. Aylık yayınlanan Anlayış dergisi yazarları arasındaydı.