FB TW PIN NWS

İlk üç günde 55 kişi trafik kurbanı

2006-10-24
Bayram tatilinin üçüncü günü de kazalar hız kesmedi. Tatilin başladığı günden bu yana kazalarda ölenlerin sayısı 55'e çıktı.

Bayram tatilinin ilk günü Trabzon, Düzce, Kahramanmaraş, İzmir, Edirne, Balıkesir, Hatay, Konya ve Şanlıurfa'da meydana gelen kazalarda 9 kişi öldü, 65 kişi de yaralandı.

Tatilin birinci gününden bu yana meydana gelen kazalarda 55 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Şeker ve Kurban bayramlarında, son beş yıl içinde meydana gelen kazalarda ölenlerin sayısı 982.

Toplu ulaşım ücretsiz
İstanbul'da bu bayramda da İETT, raylı sistemler ve şehir hatları vapurları ücretsiz. İETT yolcu yoğunluğunu dikkate alınarak otobüs sefer sayısını artırdı ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için tedbirler aldı.

Vatandaşlar, İETT ile ilgili sorunlarını '245 07 20' numaralı telefona iletebilecek. ULAŞIM A.Ş. de bayram tatili süresince tam kadro ve tam filo hizmet vermeye devam edecek.

Bayram süresince metro, hafif metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları ise arttırılarak gerçekleştirilecek. Tarifeli seferler dışında, artan yolcu yoğunluğuna bağlı olarak ek seferler düzenlenecek ve güvenlik önlemleri en üst düzeyde tutularak, kontroller sıklaştırılacak.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) de bayram süresince artacak yoğunluğa paralel olarak, vatandaşların rahat ulaşımını sağlamak için gerekli düzenlemeleri yapacak. Vatandaşlar, İDO ile ilgili şikayetlerini '444 4 436' numaralı telefona iletebilecek ve aynı numaradan rezervasyon yaptırıp, bilet satışını gerçekleştirebilecek.

Ayrıca, biletler tüm Varan Turizm acentelerinden de temin edilebilecek. İDO'nun ücret tarifesi ve sefer programı 'www.ido.com.tr' adresinde de yer alacak. İSKİ ise tam kapasiteyle su verecek. İSKİ olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirleri ve nöbetçi ekip sayısını da artırdı. İstanbul genelinde su ve kanal tıkanmaları için 'Alo 185'' ve ''5883800-(46 hat)' numaralı telefonlara müracaat edilebilecek.