FB TW PIN NWS

Irak için Meclis'te genel görüşme

2007-01-16
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Irak'taki gelişmelerle ilgili olarak AK Parti TBMM Grup yönetimince genel görüşme önergesi verileceğini belirterek, konunun bu hafta Meclis'te görüşülmesinin yararlı olacağını kaydetti.

Şener, Bakanlar Kurulu toplantısında Irak'ta yaşananların da ele alındığını belirterek, şunları kaydetti:
"Bugün itibariyle AK Parti Meclis Grup yönetimi tarafından genel görüşme önergesi verilecektir. Irak'la ilgili bu önergelerin Mecliste görüşülmesi arzu edildiği takdirde, hükümet olarak da Meclis'te bu hafta böyle bir konunun görüşülmesi, (Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı) Gül'ün Meclis'e bilgi vermesinin faydalı olacağı değerlendirilmektedir."

"BAYKAL'IN IRAK DEÐERLENDİRMELERİ ÖNEMLİ"
Şener, CHP Genel Başkanı Baykal'ın, Hükümetin'in Irak'a asker gönderilmesi için TBMM'den yetki alması konusundaki açıklamalarını değerlendirirken, ''Sayın Baykal'ın, Irak'a asker göndermeyle ilişkili ve diğer Irak'taki son gelişmelerle bağlantılı değerlendirmeleri önemlidir. Zaten biz, iktidar-muhalefet diyaloğunun gerekli olduğuna, ülkemiz için faydalı olduğuna her zaman inanmışızdır '' dedi.

GEÇİCİ İŞÇİLERİN KADROYA ALINMASI
Şener, ''Geçici işçilerin, daimi işçi kadrosuna alınmasıyla ilgili müzakereler Bakanlar Kurulu'nda tamamlandı, ilgili bakanlık tasarıyla ilgili çalışmayı tamamlayacak, hükümete gönderecek'' dedi.

Geçici işçilerin daimi kadroya alınmasının genel bütçeye maliyetinin sorulması üzerine Şener, bunun 92 milyon YTL olduğunu bildirdi. Şener, bunun bütçe dengeleri içinde dikkate alınan bir konu olduğunu söyledi.