FB TW PIN NWS

Kartal takipte kararlı: 0-2

2007-04-03
Turkcell Süper Ligi'nin 26. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Gençlerbirliği'ni ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti.


GOLLER

20. dakikada sol kanattan Delgado'nun kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında iyi yükselen İbrahim Toraman'ın kafa şutunda top direkten geri geldi. Sonrasında ceza sahasında yaşanan karambolde Nobre, zor pozisyonda yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-1


41. dakikada Koray'ın sağ kanattan ortasında Adem'in ters vuruşunda meşin yuvarlak Gençlerbirliği ağlarına gitti. 0-2


"HEDEF ŞAMPİYONLUK"


Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, maç sonrasında yaptığı açıklamada Gençlerbirliği'ni mağlup ettikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Bizim hedefimiz şampiyonluk. Bugün de Gençlerbirliği'ni mağlup ettik. Şampiyonluk şansımız devam ediyor" dedi.


Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav da iki takımın da iyi mücadele ettiğini ifade ederek, "Futbol, netice oyunu. Bugün kendi kalemize 2 tane gol attık. Beşiktaş şanslıydı. İyi mücadele ettik ama olmayınca olmuyor. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum" diye konuştu.


Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Gençlerbirliği karşısında aldıkları galibiyetin çok önemli olduğunun altını çizerek, "İlk yarıda çok iyi bir futbol oynadık. Oyunun hakimi bizdik. 2. yarıda ise kontrollü oynadık. Biraz daha atak oynayabilirdik. Ama bizim için önemli olan sonuç. Çok önemli bir galibiyet elde ettik. Üst üste 4. galibiyetimizi aldık. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Hedefimiz şampiyon olmak. Fenerbahçe de kazanıyor ama biz şampiyon olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.


Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise Beşiktaş'ın maçı kazanmayı daha çok istediğini belirterek, "Maça kötü başlamadık. Dengede giden maçta önce yan toptan sonra kendi kalemize attığımız golle 2 farklı geriye düştük. Bu goller bizi moralmen çökertti. Toparlanmaya çalıştık ama Beşiktaş, bizden daha arzulu ve istekliydi. Beşiktaş'ı tebrik ederim" dedi.


Siyah-beyazlı futbolculardan Serdar Kurtuluş, Mustafa Doğan, İbrahim Toraman ve Baki Mercimek de Gençlerbirliği'ni mağlup ederek şampiyonluk şanslarını devam ettirdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Siyah-beyazlı futbolcular, Fenerbahçe'ye nazaran daha iyi bir fikstürleri olduğunu ve şampiyonlukta Fenerbahçe kadar iddialı olduklarını kaydetti.