FB TW PIN NWS

MHP'de 3 milletvekili ile Sinan Oğan partiden ihraç edildi

2017-03-10
MHP'de 3 milletvekili ile Sinan Oğan partiden ihraç edildi
MHP'de 3 milletvekili ile Sinan Oğan partiden ihraç edildi.

10 Mart 2017 tarihinde yapılan MHP Merkez Disiplin Kurulu toplantısında Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş bulunan Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve parti üyesi Sinan Oğan hakkında partiden ihraç edilmesine karar verildi.

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, parti tüzüğünün 11, 79 ve 81'inci maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilen Ok, Halaçoğlu, Okutan ile Oğan hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyasının müzakere edildiğini bildirdi.

Öztürk, müzakereler sonucunda (10 Mart 2017) bugün yapılan gizli oylamayla Ok, Halaçoğlu, Okutan ve Oğan'ın tüzüğün 78/4-(e) ve (h) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden "kesin çıkarma" cezasıyla cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verildiğini açıkladı.

MHP'nin parti tüzüğünün 78. maddesi "Disiplin Cezalarını Gerektiren Haller"i kapsıyor. Tüzüğün 78. maddesinin 4. fıkrası ise "Kesin Çıkarma Cezasını Gerektiren Haller"i sıralıyor. Buna göre 4-e ve 4-h bentleri şöyle:

"4-e. Partinin birlik ve beraberliğini ciddi şekilde bozacak ve Genel Başkan, Genel Sekreter ve bunlardan sonra hiyerarşide bulunan görevlilere ve parti organlarına karşı ağır disiplinsizlik teşkil edecek veya manevi şahsiyetlerini rencide edecek ya da parti faaliyetlerini önemli surette aksatacak, partinin gelişmesine mani olacak davranışlarda ve faaliyetlerde bulunmak veya başkalarını böyle davranış ve faaliyetlere ikna ve teşvik etmek. 4-h. Üyelik ve delege olmaktan kaynaklanan haklarını kötüye kullanmak suretiyle kasten Partiye zarar vermek."

MHP lideri Devlet Bahçeli, referandum öncesi Konya'da yaptığı değerlendirme toplantısında "hayır" için Demokrat Parti ve BBP'yle görüşen milletvekillerine tepki göstererek "Hayır denilmesinin de bir adabı vardır. Parti disiplinine aykırı davranan bu milletvekillerinin MHP'den ihracıyla ilgili Merkez Disiplin Kurulu pazartesi günü hemen süreci başlatsın." demişti.