FB TW PIN NWS

Memo'nun ilk babalık heyecanı

2007-03-22
Utah Jazz'da forma giyen milli basketbolcu Mehmet Okur, kızı Melisa 55 santimetre boyunda ve 4 kilogram 280 gram ağırlığında dünyaya geldi. Eşi Yeliz'in sezeryanla doğum yapmasının ardından bebeğini kucağına alan milli basketbolcu Mehmet Okur, sevinçten gözyaşlarına boğuldu.

Eşi Mehmet Okur Golden State Warriors maçını oynarken sancıları sebebiyle hastaneye kaldırılan Yeliz Okur, 24 saatlik gözlemin ardından sezeryanla Melisa bebeğini dünyaya getirdi. Ameliyathanede eşi Yeliz'in elini tutarak ona destek olmaya çalışan Mehmet Okur, minik kızını kucağına aldığında sevinçten gözyaşlarını tutamadı.

Melisa bebeğin doğumu dün gece Türkiye saati ile 02.00'de gerçekleşti. Erken doğum sancılarından dolayı Warriors maçına dakikalar kala annesi Makbule Çalışkan ve kayınvalidesi Nimet Okur ile birlikte hastaneye giden Yeliz için yaklaşık 24 saat sürecek olan bir doğum başladı. Doğumun ikinci aşaması olan faal sancıların bir türlü istikrarlı bir şekilde gelmemesi üzerine dün gece Salt Lake City saaati ile sabaha karşı 03.30'da Yeliz'e ilaç verildi. Çarşamba sabahı saat 06.30'da epidural yapıldı. Kasılmalar artınca saat 13.30 için Yeliz ve doktoru normal doğum için hazırlandılar. Yaklaşık bir buçuk-iki saat süren bir uğraş sonunda, Melisa keyif sürdürmeye devam edince doktor epiduralli sezeryan yapmaya karar verdi. Yeliz'i saat 16.00'da ameliyata alan doktor, kısa bir süre sonra 55 santimetre boyunda ve 4.280 kilogram ağırlığında Melisa'nın dünyaya gelişini sağladı. Yeliz'in elini tutarak ona destek olan Mehmet Okur ise duygu dolu anlar yaşadı. Melisa'yı ilk eline verdiklerinde gözyaşlarını tutamayan milli yıldız, ilk kez baba olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadı.

Melisa'nın göbekbağını ameliyathanede kestikten sonra, hemşire ve kızıyla birlikte ailelerinin yanına giden Mehmet Okur'u torunları ile birlikte gören Çalışkan ve Okur aileleri de gözyaşlarını tutamadı. Kontrolden geçen ve aşıları yapılan Melisa biraz dinlendikten sonra ilk banyosunu yaptı. Daha sonra da Mehmet Okur ile birlikte annesinin yanına götürüldü. Yeliz de yaklaşık 24 saat süren doğum serüveni sonrası Melisa'yı kucağına alıp, onu tutmanın mutluluğunu yaşadı.