FB TW PIN NWS

Meral Akşener MHP'den ihraç edildi

2016-09-08
Meral Akşener MHP'den ihraç edildi
Meral Akşener, MHP'den ihraç edildi.

MHP'nin 8 Eylül 2016 tarihinde toplanan MHP Disiplin Kurulu oy birliğiyle Meral Akşener'i MHP'den ihraç etti. Akşener, ihraç kararının kendi nazarında yok hükmünde olduğunu belirterek, "Meşruluğu tartışmalı bir yönetimin aldığı kararın, Türk milletinin vicdanında bir karşılığı yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Meral Akşener 1 Kasım 2015 seçimlerinin ardından muhalif kesimin liderlerinden biriydi. MHP yönetimi Meral Akşener'i Merkez Disiplin Kurulu'na sevketme kararı almıştı.

Akşener'in yaptığı açıklamaların partiye aykırı olduğu öne sürülmüştü. Akşener'e oy birliğiyle partiden çıkartılma cezası verildi. Meral Akşener'in bu karara itiraz etme hakkı bulunuyor.

Milliyetçi Hareket Partisi resmi sitesinden Akşener'in icracıyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklama metninde şu ifadelere yer verildi: "Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 11., 79. ve 81. maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmiş bulunan Meral AKŞENER hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyası münderecatı Merkez Disiplin Kurulunca müzakere edilmiş, müzakereler sonucunda yapılan gizli oylama ile, Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İli, Üsküdar İlçe Teşkilatı üyesi Meral AKŞENER’in Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 78/4 - (c) , (e) , (g) , (h) ve (i) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden “KESİN ÇIKARMA’’ cezası ile cezalandırılmasına, 08.09.2016 tarihinde OY BİRLİĞİ ile karar verilmiştir.

Ayrıca çağrı heyeti üyeleri Ayhan EREL, Ali SAĞIR ve Mehmet BİLGİÇ hakkındaki disiplin soruşturması da eksik evrak ikmali sonrasında ileriki bir tarihte sonuçlandırılacaktır.

Kamuoyuna duyurulur."

MHP'den ihraç edilen eski milletvekili Meral Akşener, ihraç kararının kendi nazarında yok hükmünde olduğunu belirterek, "Meşruluğu tartışmalı bir yönetimin aldığı kararın, Türk milletinin vicdanında bir karşılığı yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Akşener, yaptığı yazılı açıklamada, "Partimizin teşkilatlarını kapatanları, ülkücü hareketin değerli mensuplarını partimize sızmakla suçlayan imzasız ihbar mektupları ile gözaltına alınması karşısında el ovuşturanları, ülkücüler unutmayacaklar. Dolayısıyla şahsımın ihraç edilmesi eylemi nazarımda yok hükmündedir. Meşruluğu tartışmalı bir yönetimin aldığı kararın, Türk milletinin vicdanında bir karşılığı yoktur." ifadelerini kullandı.

Meral Akşener'in söz konusu kararı yargıya götüreceği öğrenildi.