FB TW PIN NWS

Microsoft’un, MP3 Çaları Hazır

2006-09-29
Microsoft, Apple’ın iPod MP3-çalarına rakip olacak kendi ürünü Zune’un fiyatının 249 dolar olacağını açıkladı.

Yazılım pazarının doyuma ulaşmasıyla yeni pazarlar ve potansiyel ürünlere yönelen Microsoft, şimdi de MP3 çalar çıkarıyor. Microsoft, Apple’ın devrim yaratan iPod cihazı ile rekabet edecek, Zune marka MP3-çaları 14 Kasım’da ABD’de 249 dolardan satışa çıkarıyor. Microsoft, Zune cihazı için bir de internet sitesi açacak, cihazı alanlara bu siteye giriş için şifre verilecek. Sitede şarkılar tanesi 99 sentten satılacak, aylık üyelik ise 14.99 dolar olacak.

Toshiba üretimi Zune MP3-çaların belleği 30 gigabyte olacak ve 7.500 şarkıyı tutabilecek; üzerinde bulunan ekrandan idare edilecek. Zune kullanıcıları şarkıları direkt olarak cihaza yüklemeyecek, önce PC’ye indirdikten sonra cihaza aktaracak.

Microsoft Zune'un ABD dışı satış fiyatı ve lansman taarihi henüz açıklanmadı.

Microsoft Zune, kullanıcıları cihazlarındaki şarkı veya fotoğraf gibi içeriği birbirleriyle kablosuz bağlantı yoluyla değiş tokuş edebilecek. Pazar araştırma şirketi Jupiter Research, yaptığı piyasa anketinde sadece yüzde 11’lik bir kullanıcı kitlesinin Zune cihazına ilgi gösterdiğini açıkladı. Microsoft’un Zune’dan sorumlu tepe yöneticisi Scott Erickson, cihazın lansmanını takip eden ilk aylarda kara geçmesini beklemediklerini açıklamıştı. Zune’un ABD dışında satış lansman tarihi henüz açıklanmadı.