FB TW PIN NWS

Mumcu: ''YÖK kendi işine baksın''

2007-04-06
Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda YÖK’e “kimse üstüne vazife olmayan işleri üstlenmeye kalkmasın” dedi. Mumcu, “Bu oyunun demokrasinin koyduğu kurallar içinde, hukukun koyduğu kurallar içinde oynanmak zorunda olan bir oyun olduğunu unutmamak lazım” diye konuştu.



Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda YÖK’e “kimse üstüne vazife olmayan işleri üstlenmeye kalkmasın” dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Mumcu’ya Gaziantep Milletvekili Ömer Abuşoğlu’nun vefatı dolayısıyla taziye ziyaretinde bulundu.


Mumcu, cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmasında YÖK’ün 367 milletvekili şartını ve cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin diğer kriterlerini nasıl değerlendirdiği sorusunu yanıtlarken, “Anayasal kurumların öncelikle Anayasada yazılan görevlerini yerine getirmeleri gerektiğine inanıyorum” dedi.



“YÖK KENDİ İŞİNE BAKSIN”

“Anayasal kurum olmaktan kaynaklanan ayrıcalıklarını demokratik düzeni zorlayıcı bir tutumla kullanmalarını doğru bulmam” diyen Mumcu, “YÖK işine baksın, siyaset kendi işine baksın, yargı kendi işine baksın. Burası demokratik bir hukuk devleti. Hukuk devletinde kimin görevinin ne olduğu, kimin vazifesinin ne olduğu bellidir” şeklinde konuştu.
Mumcu, meselenin “basit bir görüş açıklama” olarak görülemeyeceğini vurgularken, “Benim anlayışımda bu yaklaşım görüş açıklamanın ötesinde demokrasiye bir müdahaledir ve haksız bir müdahaledir” dedi.



“OYUNUN KURALLARI BELLİ”

“Bu oyunun demokrasinin koyduğu kurallar içinde, hukukun koyduğu kurallar içinde oynanmak zorunda olan bir oyun olduğunu unutmamak lazım” diyen Mumcu, YÖK’e “Herkes işini eksiksiz ve tam yapsın, kimse de üstüne vazife olmayan işleri üstlenmeye, durumdan vazife çıkarmaya kalkmasın” diye mesaj gönderdi. Mumcu, şöyle konuştu:
“Değerlendirmemi tartışma konusu olan konu üzerinden değil, kurumların Anayasal yetkileri görevleri ve demokrasi dışı müdahale sayılabilecek tutumlar üzerinden yaptığımı bir kez daha ifade etmek isterim. Ben bir hukuki bir yorum yapmak durumunda değilim. Bu benim işim de değil. Ben bir siyasetçiyim, bir siyasi parti adına konuşuyorum. Onun için yanlış anlaşılmaya meydan vermesin. Benim karşı çıktığım şey kişilerin, kurumların üstüne vazife olmayan girişimlerde bulunup demokratik ortamı ne yazık ki bozucu etkilerde bulunmalarıdır. Demokrasiyi rencide edici davranışlarda bulunmalarıdır. Yoksa işin tartışma konusu edilen kısmı bi bahse diğerdir, onu yorumlamak da benim işim değildir.”



KUTAN: “YÖK’ÜN TUTUMUNU TASVİP ETMİYORUZ”
SP Genel Başkanı Recai Kutan da “Eğer YÖK Başkanı Erdoğan Teziç , rektörler adına değil de bir Anayasa hukukçusu olara şahsi görüşünü ifada etseydi buna söylenecek her hangi bir şey olmazdı” dedi. Kutan, şöyle devam etti:
“Ancak adeta YÖK adına bir değerlendirme yapılıyor ki bu fevkalade yanlıştır ve Anayasa ile belirlenmiş olan YÖK’ün yetkilerini zorlamak ve dolayısı ile demokratik anlayışa bir yönü ile bir müdahale niteliğindedir. Bu itibarla biz Saadet Partisi olarak bu davranışı tasvip etmediğimizi özellikle ifade etmek istiyorum.”