FB TW PIN NWS

NATO Genel Sekreteri Sheffer: 'NATO, PKK'ya karşı özel bir rol üstlenmeyecek'

2006-12-09
NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Kuzey Irak'ta bulunan PKK terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede NATO'nun teşkilat olarak özel bir rol üstlenmeyeceğini söyledi.

Türkiye'den gelen bir grup gazeteciyi Brüksel'deki NATO Genel Merkezinde kabul eden de Hoop Scheffer, ''Türkiye'nin PKK terör örgütüne karşı Kuzey Irak'ta yürüttüğü mücadelede NATO'nun herhangi bir rol üstlenmeyi düşünüp düşünmediği'' yolundaki sorusunu yanıtlarken, NATO'nun Irak'taki esas görevinin eğitim vermek olduğunu belirtti.

Türkiye'nin de Irak'taki eğitim faaliyetlerine katıldığına dikkati çeken Genel Sekreter, ''Bu eğitim verme faaliyetinin dışında NATO açısından Kuzey Irak'ta herhangi bir rol öngörmüyorum'' dedi.
NATO'nun Kuzey Irak'ta rol alması hususunun teşkilat çerçevesinde hiçbir zaman tartışılmadığını bildiren de Hoop Scheffer, Irak hükümetinden de bu doğrultuda bir talep gelmediğini kaydetti.

NATO'nun teröre karşı yürütülen genel mücadelede çok önemli bir rol üstlendiğini savunan de Hoop Scheffer, bu konunun Riga zirvesinde de gündeme geldiğine dikkati çekti.