FB TW PIN NWS

UEFA’dan ‘Yılın Takımı’ oylaması

2006-12-06
UEFA’nın internet sitesinde okuyucuların oylarıyla belirlenecek 2006 yılının en iyi 11’i için adaylar açıklandı. Aday gösterilen 55 futbolcu ve 5 teknik adam 2001 yılından beri düzenlenen organizasyonda Yılın Takımı içinde yer almaya çalışacak.

Adaylar arasında geçen sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelonalı oyuncular 9 isimle başı çekerken, Chelsea ve Arsenal’den 6, Lyon’dan ise 5 oyuncu dikkat çekiyor. Bu yıl Dünya Kupası’nda büyük bir çıkış yakalayan eski Galatasaraylı Frank Ribery de adaylar arasında yer alıyor.

En başarılı Henry
Bu yıl 6. defa belirlenecek olan yılın takımında Fransız Thierry Henry ilk 4 yıl üst üste yer almayı başararak bu daldaki birinciliğini koruyor. Henry geçen yıl da takıma girmeyi birkaç bin oyla kaçırmıştı.

Bu sezon futbolu bırakan Zinedine Zidane’ın 3 kez takıma seçilerek ikinci sırada yer aldığı ‘Yılın Takımı’ oylaması tarihinde Pavel Nedved, Alessandro Nesta ve teknik direktör Jose Mourinho da 3’er kez takıma seçilmiş durumda. Ancak Henry dışında hiçbir isim 2006 adayları arasında yer almıyor.

Adayların tam listesi şöyle:
Kaleciler: Palop (Sevilla), Coupet (Lyon), Cech (Chelsea), Lehmann (Arsenal), Buffon (Juventus)

Sağ bek: Belletti (Barcelona), Alves (Sevilla), Eboué (Arsenal), Sagnol (Bayern Münih), Zambrotta (Juventus-Barcelona)

Stoper (iki oyuncu): Ayala (Valencia), Materazzi (Inter), Cris (Lyon), Marquez (Barcelona), Thuram (Juventus-Barcelona), Gallas (Chelsea-Arsenal), Terry (Chelsea), Kolo Touré (Arsenal), Puyol (Barcelona), Cannavaro (Juventus-R. Madrid)

Sol bek: Arruabarrena (Villarreal), Van Bronckhorst (Barcelona), Abidal (Lyon), Lahm (Bayern Münih), Grosso (Palermo-Inter)

Sağ kanat: Gerrard (Liverpool), Messi (Barcelona), Ribery (Marsilya), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Gattuso (Milan)

Defansif orta saha: Frings (Werder Bremen), Makalele (Chelsea), Fabregas (Arsenal), Mahamodou Diarra (Lyon- Real Madrid), Andrea Pirlo (Milan)

Hücuma dönük orta saha: Ballack (Bayern-Chelsea), Riquelme (Villarreal), Deco (Barcelona), Juninho (Lyon), Kaka (Milan)

Sol kanat: Ronaldinho (Barcelona), Schweinsteiger (Bayern Münih), Sorin (Villarreal-Hamburg), Adriano Correa (Sevilla), Malouda (Lyon)

Forvet (iki oyuncu): Larsson (Barcelona-Helsingborg), Kanouté (Sevilla), Huntelaar (Ajax), David Villa (Valencia), Shevchenko (Milan-Chelsea), Drogba (Chelsea), Luca Toni (Fiorentina), Eto’o (Barcelona), Henry (Arsenal), Klose (Werder Bremen)

Teknik direktör: Jurgen Klinsmann (Almanya milli takımı), Marcelo Lippi (İtalya mili takımı), Frank Rijkaard (Barcelona), Arsene Wenger (Arsenal), Juande Ramos (Sevilla)