FB TW PIN NWS

Yıldırım:''Kazasız belasız bitti''

2007-04-11
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Pegasus Havayolları uçağının kaçırılması olayının ''kazasız belasız sona erdiğini'' söyledi.


Ulaştırma Bakanlığında, Pegasus Havayollarına ait Diyarbakır-İstanbul seferini yapan uçağın kaçırılmasıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, Diyarbakır Sabiha Gökçen Havaalanından havalanan ve tarifeli seferini yapan Pegasus Havayolları uçağının, kalkıştan yarım saat sonra kuleye kaçırıldığı yönünde bilgi ilettiğini belirtti.


Mehmet Gökşin Göl isimli hava korsanının uçağın önce Ankara Esenboğa Havaalanına indirilmesini istediğini kaydeden Yıldırım, daha sonra bu fikrinden vazgeçerek uçağı Tahran'a götürmek istediğini anlattı.


Yıldırım, pilotun uçağı salimen Esenboğa Havalimanı'na indirdiğini söyledi.


Uçağın etrafında gerekli güvenlik önlemlerinin sağlanmasının ardından, hava korsanın kısa sürede alındığını kaydeden Yıldırım, yolcuların da uçaktan salimen tahliye edildiğini ve yolcuların ifadelerine başvurulduğunu belirtti.


Yıldırım, ''Kokpit kapılarına yaşanan kaçırma olaylarından sonra şifre kondu, artık yolcular, ilgisiz kişiler, hatta kabin görevlileri bile muhabere yapmadan içeri giremiyorlar. Bu emniyet tedbiri bütün uçaklarımızda uygulanıyor. Bu olayda hava korsanı da yolcu bölümüyle kokpit arasında bu eylemini sürdürdü'' dedi.


Korsanın elinde bomba bulunduğu yönündeki iddiaların anımsatılması üzerine, Yıldırım, ''Bunlar asılsız çıktı. Böyle bir bomba olduğunu, cep telefonundan kumandalı çalıştığını ifade etti. Ama asılsız çıktı'' diye konuştu.


Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a konu hakkında bilgi verilip verilmediğine ilişkin soru üzerine de Başbakan'a da konuyla ilgili bilgi arz ettiklerini ve gelişmelerden haberdar ettiklerini söyledi.


Binali Yıldırım, korsanın herhangi bir terör örgütüyle bağlantısının olup olmadığı sorusunu da ''Hayır'' diye yanıtladı.


Korsanın uyuşturucu bağımlısı olduğunun ifade edilmesi üzerine, Yıldırım, ''Çok çeşitli şeyler söyleniyor. Takdir edersiniz, işin bu yönü bizi çok fazla doğrudan ilgilendirmiyor. Emniyet soruşturuyor. Arka planda ne gibi bir düşünce varsa bunlar ortaya çıkacaktır. Maksadına yönelik ne varsa, bunlar açığa çıkacaktır'' dedi.


Korsanın ruh haline yönelik kendilerine herhangi bir bilgi ulaşmadığını kaydeden Yıldırım, ''Elimizde çelişkili bilgiler var, bunlar teyide muhtaç'' diye konuştu.