FB TW PIN NWS

‘Yobaz Zihniyet, 3. Köprüye Karşı’

2006-10-06
Başbakan Erdoğan 3. Boğaz köprüsünü yapacaklarını söylediklerini belirterek, “Bazıları çıkıyor diyor ki ‘olur mu, fazla, yazıktır, Boğaz’a üçüncü köprü olmaz’. Nasıl olmaz ya. Bu yobaz zihniyetlerden ülkemizi kurtaramadıkça rahata erişemeyiz” dedi.

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesince Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda verilen iftar yemeğine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada boğaza üçüncü köprüyü savundu. Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın göreve geldiğinden bu yana çok sayıda kavşak yaptığını, yolları genişlettiğini dile getirerek, şöyle dedi:

“Biz 3. köprüyü konuşuyoruz, raylı sistemi konuşuyoruz deniz altından, öbür taraftan diyoruz ki bir tüpgeçit daha yapacağız. Bazıları çıkıyor diyor ki, ‘olur mu, fazla, yazıktır, Boğaz’a 3. köprü olmaz. Bir tüpgeçit daha olmaz’. Nasıl olmaz ya. Onu da yap, o da kafi gelmeyecek. Çünkü o bugüne bakıyor. Yarını düşünemeyecek kadar ufku dar. Onlar 1. köprüye de karşı çıkmışlardı, 2. köprü oldu, ona da karşı çıktılar. Bu bağnaz zihniyetlerden, bu yobaz zihniyetlerden ülkemizi kurtaramadıkça rahata erişemeyiz.”

Başbakan Erdoğan, kendilerine karşı çıkanlara da seslenerek, “Gel bir şeyler varsa kat. Katamıyorsun, ama biz bir şeyler yapmak istiyoruz. İşte 3. köprü. İddiamız bu. Biz birinci ve ikinci köprüyü bütün ağır vasıtalardan kurtarmak zorundayız. Bütün ağır vasıtaların hepsini kuzeye atmamız lazım. Oradan dikey bağlantılarla TEM’e bağlantı kurmamız lazım” şeklinde konuştu.

Erdoğan, diğer taraftan Ahırkapı’dan girip Haydarpaşa’ya çıkacaklarını belirterek, Türkiye’nin artık bu sorunları halletmesi gerektiğini söyledi.