FB TW PIN NWS

Yüksek Planlama Kurulu Toplandı

2006-10-11
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen ve 2007 yılına ilişkin bütçe büyüklüklerinin ele alındığı Yüksek Planlama Kurulu (YPK) toplantısı sona erdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yapılan ve yaklaşık 5,5 saat süren toplantıya, Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Devlet Bakanı Ali Babacan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ile Başbakanlık, Hazine ve DPT müsteşarları da katıldı.

Toplantıda, Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da bulundu. Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Unakıtan, bütçe büyüklüklerinin bugün yapılacak Bakanlar Kurulu’nda ele alınacağını, perşembe günü de yatırımlarla ilgili bir Yüksek Planlama Kurulu toplantısının daha gerçekleştirileceğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım da, “Ben 4 istedim, onlar 1 veriyor. İsteklerimizi not ettiler” derken, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise toplantıda, sağlık açısından kendilerinin sıkıntıya sokulmayacağının ifade edildiğini bildirdi.

Bu arada, Başbakan Erdoğan ve Bakanlar, Anayasa değişikliği oylamasına katılmak için YPK toplantısına 3 kez ara verdiler.