FB TW PIN NWS

2021-22 sezonu şampiyonu Trabzonspor oldu

2022-05-01
2021-22 sezonu şampiyonu Trabzonspor oldu
2021-22 sezonu şampiyonu Trabzonspor oldu.

30 Nisan 2022 tarihinde yapılan maçta Antalyaspor ile 2-2 berabere kalan Abdullah Avcı'nın teknik direktörlüğünü yaptığı Trabzonspor, 3 hafta önceden Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun şampiyonu oldu.

Süper Lig'in 35. haftasında Antalyaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor bitime 3 hafta kala tarihindeki 7. şampiyonluğuna ulaştı.

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, başarının mimarının teknik direktör Abdullah Avcı olduğunu belirterek "En büyük pay sahibi olan oyuncularımız teknik heyetimiz tüm personelimiz. Camia olarak bu günleri görebilmek için hepimiz çok uzun bir süre bekledik” dedi.

Sizlerde dışarıdan fark ettiniz mi bilemiyorum. Ben de uzun yıllar 32 senedir Trabzonspor’da yönetici olarak çalıştım. Ben hiç bir dönemde hiçbir süreçte hocasına bu kadar saygılı ve hoca ile uyumunun bu kadar üst düzeyde olduğu bir sezon yaşamadım. Bunun için hocama da bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında Antalyaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor 38 yıl sonra şampiyonluk kupasını müzesine götürdü. 2021-22 sezonunda ligin bitimine 3 hafta kala ikinci sıradaki Fenerbahçe'nin 9 puan önünde şampiyonluğa uzanan Bordo-Mavililer 7. şampiyonluk kupasına ulaştı.

Antalyaspor karşısında maça çok hızlı başlayan Trabzonspor henüz mücadelenin 3. dakikasında Andreas Cornelius'un golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona ererken karşılaşmanın ikinci yarısında Antayaspor 52. dakikada Alassane Ndao'nun golüyle 1-1'lik beraberliği yakaladı.

Antalyaspor penaltı kaçırdı
Antalyaspor, Trabzonspor karşısında beraberlik golünü bulduktan sonra Fredy Ribeiro ile 56. dakikada penaltı atışından yararlanamadı. Uğurcan Çakır sağına giden topu önlemeyi başarınca tribünler milli kaleciye destek tezahüratlarında bulundu.


Antalyaspor'un kaçan penatısının ardından maça yeniden üstünlüğünü koyan Bordo-Mavililer, Dorukhan Toköz'ün 62. dakikadaki golüyle 2-1 öne geçti. Mücadeleyi bırakmayan Antalyaspor 80. dakikada Haji Wright'ın golüyle skora 2-2'lik dengeyi getirdi. Karşılaşmanın kalan bölümünde Antalyaspor'un baskısına direnç gösteren Trabzonspor 2-2'ik beraberlikle sahadan ayrıldı ve şampiyonluk ipini göğüsledi.

77 puan şampiyonluğa yetti!
Bu beraberlikle puanını 77'ye çıkaran Trabzonspor, Süper Lig'i lider bitirmeyi garantiledi. Son haftalarda prestij mücadelelerine çıkacak olan Trabzonspor sırasıyla; Hatayspor, Altay ve Başakşehir'le karşı karşıya gelecek.

Hakemin bitiş düdüğü ile sahaya giren binlerce taraftar, futbolcularla birlikte şampiyonluğu horon oynayarak kutladı.

Trabzonspor'un Fraport TAV Antalyaspor karşılaşması 2-2 berabere devam ederken uzatma dakikalarında hakemin bir pozisyonda çaldığı düdüğü maçın bitişi olarak anlayan taraftarlar sahaya girdi. Uyarı anonsları ve güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile taraftarların tribüne dönmesi üzerine karşılaşma kaldığı yerden devam etti. Uzatma dakikalarında skor değişmeyince rakibinden 1 puan alan bordo-mavililer, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte taraftarlar yeniden sahaya girdi. Bu sırada hakem ve futbolcular sahada zor anlar yaşadı. Taraftarlar teknik heyet ve futbolcuklarla birlikte sahada horonla kutlama yaptı.

2 kişi hastaneye kaldırıldı

Medical Park Stadyumu'nda hakemin bitiş düdüğü ile birlikte fenalaşan 2 kişiye sağlık görevlileri müdahale etti. 2 kişi ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Stadyumda anonslar yapılarak fenalaşanlara sağlık ekiplerinin müdahale edebilmesi için taraftarların protokol tirbünü önünde alan açması istendi.

Sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılan Antalyaspor ise 35. hafta sonunda 52 puana yükseldi. Kırmızı beyazılar gelecek hafta sahasında Konyaspor'u ağırayacak.

Abdullah Avcı'nın ilk şampiyonluğu

Süper Lig'de daha önce Medipol Başakşehir ve Beşiktaş'ta görev yapan Teknik Direktör Abdullah Avcı kariyerindeki ilk şampiyonluğunu yaşadı. Bu kupa ile Abdullah Avcı, Trabzonspor'da Süper Kupa'nın ardından ikinci kez kupa mutluluğu yaşadı.

Kadrosunda 34 oyuncu barından bordo-mavililerde 24 oyuncu da ilk kez bir ülkenin üst liginde şampiyonluk elde etti.

Trabzonspor, Fenerbahçe'nin rekorunu egale etti

Trabzonspor, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyon olarak Fenerbahçe'nin en erken şampiyonluk rekorunu egale etti.

Türkiye'nin en üst kademe liginde şampiyonluğu en erken ilan eden takım unvanı Fenerbahçe'ye ait. Sarı-lacivertli ekip, 1967-1968, 1969-1970 ve 2013-2014 sezonlarında bitime 3 hafta kala mutlu sona ulaşmıştı.

Trabzonspor'un şampiyonlukları
7 kez Türkiye Süper Lig Şampiyonluğu.
(1975-76, 1976-77, 1978-79, 1979-80, 1980-81, 1983-84, 2021-22)
9 kez Türkiye Kupası Şampiyonluğu.
2 kez TFF Süper Kupa Şampiyonluğu.
7 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonluğu.
5 kez Başbakanlık Kupası Şampiyonluğu.


TRABZONSPOR 2 - 2 ANTALYASPOR
STAT: Medical Park

HAKEMLER: Atilla Karaoğlan, Kemal Yılmaz, Serkan Ok

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır, Dorukhan Toköz, Vitor Hugo, Stefano Denswil (Dk. 86 Serkan Asan), Tymoteusz Puchacz, Manolis Siopis(Dk. 59 Anastasios Bakasetas), Edin Visca, Marek Hamsik (Dk. 73 Berat Özdemir), Abdülkadir Ömür, Djaniny(Dk. 73 Kouassi), Andreas Cornelius (Dk. 86 Fode Koita)

FRAPORT TAV ANTALYASPOR: Ruud Boffin, Bünyamin Balcı (Dk. 73 Gökdeniz Bayrakdar), Veysel Sarı, Naldo (Dk. 86 Fedor Kudryashov), Güray Vural, Fredy, Fernando Martins, Alassane Ndao (Dk. 73 Sinan Gümüş), Doğukan Sinik (Dk. 46 Houssam Ghacha), Luiz Adriano (Dk. 86 Sherel Floranus), Haji Wright

GOLLER: Dk. 3 Cornelius, Dk. 62 Dorukhan Toköz (Trabzonspor) - Dk. 51 Ndao, Dk. 80 Wright (Fraport TAV Antalyaspor)

SARI KARTLAR: Visca, Hamsik, Bakasetas (Trabzonspor) - Veysel Sarı, Naldo, Ndao (Fraport TAV Antalyaspor)