FB TW PIN NWS

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye'ye geldi.

2016-01-22
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye'ye geldi.
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye'ye geldi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye'ye geldi. Biden'ı taşıyan uçak 21 Ocak 2016 Perşembe günü saat 21.18'de Atatürk Havalimanı'na indi.


ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın yarından başlayarak cumartesiye kadar gerçekleştireceği İstanbul ziyareti nedeniyle Beşiktaş'ta bazı yollar kapalı olacak.

Biden'ı, Atatürk Havalimanı'nda, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John R. Bass, İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, İstanbul Vali Yardımcısı Yakup Vatan, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve diğer ilgililer karşıladı. Joe Biden ile birlikte eşi Jill Biden da İstanbul'a geldi.
Biden, havalimanından uzun bir konvoy eşliğinde geniş güvenlik önlemleri altında kalacağı otele hareket etti.

KONAKLAYACAĞI OTELİN ÇEVRESİNDE YOLLAR KAPATILDI

Biden'in konaklayacağı Beşiktaş'taki Conrad oteli çevresinde bazı yollar trafiğe kapatıldı.

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de bir araya gelecek Biden için Beşiktaş'ta, Saray Caddesi'nden Conrad Otel istikameti, Barbaros Bulvarı'ndan Saray Caddesi istikameti, Mehmet Ali Bey Sokak kesişiminden trafiğe kapatıldı. Trafiğe kapatılan yolların Biden'in temaslarının tamamlanmasının ardından Cumartesi günü saat 18.00 de açılacağı bildirildi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Joe Biden'ın 21-23 Ocak tarihleri arasında gerçekleştireceği İstanbul ziyareti sebebiyle, Cuma günü saat 17.00'den 23 Ocak Cumartesi günü saat 18.00'e kadar trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar şöyle:

Trafiğe kapatılacak yollar

Saray Caddesi'nden Conrad Otel istikameti (Yıldız Hamidiye Camii önü), Barbaros Bulvarı'ndan Saray Caddesi istikameti, Mehmet Ali Bey Sokak kesişiminden (Ertuğrul Tekke Camii yanı) trafiğe kapatılacak.

Alternatif güzergahlar

Serencebey Yokuşu Caddesi'nden Saray Caddesi'ne gelen akım Müvezzi Caddesi istikametine, Barbaros Bulvarı istikametinden Saray Caddesi'ne gitmek isteyen araç sürücüleri Serencebey Yokuşu Caddesi veya Çırağan Caddesi istikametine yönlendirilecek.