FB TW PIN NWS

ABD'de en kanlı okul baskını: 33 ölü

2007-04-17
ABD tarihinin en kanlı okul saldırısının meydana geldiği Virginia Tech Üniversitesi'nde, son bilgilere göre saldırgan dahil 33 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.


Polis müdürü Wendell Flinchum, önce yaklaşık 900 öğrencinin kaldığı bir yurtta, 2 saat sonra da mühendislik ve bilim fakültesinde silahlı bir kişinin düzenlediği saldırıların paniğe neden olduğunu, yaralanmaların bir kısmının saldırganın kurşunuyla, diğerlerinin ise kaçmaya çalışırken ya da camdan atlamaları sırasında meydana geldiğini söyledi.



Flinchum, olay sırasında kendisini öldüren saldırgan hakkında ''Size söyleyebileceğim tek şey, erkek olduğu'' dedi, saldırganın milliyeti ya da yaşı gibi konularda bilgi vermedi.Üniversite rektörü Charles Steger ise, saldırganın üzerinde herhangi bir kimlik olmadığını, kimliğini teşhis çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Steger, ayrıca okulda böyle bir olayın meydana gelebileceğinden kuşkulanmaları için bir neden bulunmadığını kaydetti.



BAŞKAN BUSH AÇIKLAMA YAPTI


George W. Bush, olayın ardından yaptığı açıklamada oldukça üzüntülü olduğunu dile getirerek, okulların eğitim, güvenlik ve barınak yerleri olması gerektiğini kaydetti.
Virginia Üniversitesi'nde meydana gelen saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan ABD Başkanı George W. Bush, olay sebebiyle oldukça üzüntülü olduğunu ifade etti. Bush, "Okullar, eğitim, güvenlik ve barınma yerleri olmalıdır. Meydana gelen olay ABD'nin tüm sınıflarını ve toplumunu vurmuştur. Oldukça üzüntülüyüm" dedi.



Bu arada bölgeden son gelen bilgilere göre ölü sayısı 33'e yükseldi. Kampüs polisi, saldırganın eylemini gerçekleştirdikten sonra tabancasıyla intihar ettiğini doğrularken, olayda hayatını kaybedenlerin 31'inin Norris Anfisi'nde, 2'sinin ise Ambler Johnston Yurdu'nda öldürüldüğü belirtildi.


Saldırı, 1999'un Nisan ayında Colorado'daki Columbine Lisesi'nde 15 kişinin ölümüyle sonuçlanan, ABD ve tüm dünyayı şok eden okul baskınını geride bırakarak, okullarda gerçekleştirilen saldırılarda ölü sayısı bakımından ABD tarihinin en kanlı saldırısı olarak tarihe geçti.



OKULDA 65 TÜRK ÖÐRENCİ VAR

ABD tarihinin en kanlı katliamına sahne olan okulda 65 kadar Türk öğrencinin eğitim gördüğü bildirildi.

ABD'de 33 öğrencinin silahlı saldırı sonucu öldüğü okulda yaklaşık 65 Türk'ün de eğitim gördüğü ve bu kişiler arasında ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.
New York Eğitim Ataşesi Şamil Öcal, konu ile ilgili açıklamasında, söz konusu okulda 65 kadar Türk öğrenci bulunduğunu söyledi. Bunlardan 20'sinin Milli Eğitim Bakanlığı'nın bursu ile geri kalanlarının ise özel öğrenci olarak okuduğu anlatan Öcal, "Olaydan hemen sonra Türk öğrencilerin durumunu öğrenmek için çalışma başlattık. Biz de kayıtlı olan öğrenciler ve oradaki bir Türk öğretim görevlisi ile irtibata geçtik. Edindiğimiz bilgilere göre, ölü ya da yaralarılar arasında Türk öğrenciler bulunmuyor" dedi. Öcal, Türk öğrenciler ile sürekli irtibat halinde olduklarını sözlerine ekledi.


Dün meydana gelen ABD tarihindeki en kanlı okul saldırısında 33 kişi ölmüş, 28 kişi de yaralanmıştı. ABD Başkanı George W. Bush şoke olduğunu söylerken, ABD Meclis Başkanı Nancy Pelosi de genel kurul toplantısını bir dakika saygı duruşundan sonra açtıktan sonra "Tarihimizin en üzücü olaylarından birini yaşadık. Ulusça başımız sağ olsun" demişti.