FB TW PIN NWS

Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu haltercimiz Naim Süleymanoğlu yoğun bakımda

2017-09-25
Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu haltercimiz Naim Süleymanoğlu yoğun bakımda
Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu haltercimiz Naim Süleymanoğlu yoğun bakımda.

Rekorların adamı Naim Süleymanoğlu bitkisel hayata girdi. Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu haltercimiz Naim Süleymanoğlu karaciğer yetmezliğinden ölümle pençeleşiyor.

Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan Naim Süleymanoğlu'nun karaciğer nakli olmadığı takdirde hayatını kaybedeceği öğrenildi.

Naim Süleymanoğlu'nun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi.

Hastalığının kimse tarafından bilinmesini istemeyen Naim Süleymanoğlu, en yakınlarına şu sözleri söyledi: "Kimseye söylemeyin, kimseden benim için bir yardım sakın talep etmeyin, kimseyi aramayın, zaten yaşımı doldurdum. Ölürsem ölürüm."

Çocuğundan bile hastalığını saklayan Naim Süleymanoğlu'nun durumunun ciddiye binmesinin ardından, yakınları Halil Mutlu'ya haber vermek zorunda kaldı.

Süleymanoğlu'nun 2 aydır yoğun tedavi gördüğü kaydedildi. Geçen hafta iyileşip taburcu edilen Cep Herkülü, iki gün sonra tekrar fenalaşınca ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar da Naim Süleymanoğlu'nun sağlığına kavuşabilmesi için acil karaciğer nakline ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu 1990'lı yıllarda dünyanın en çok anılan sporcuların başında yer alıyordu. 90'lı yıllarda "halter" alanında o kadar çok rekor kırdı ki, insanlar ona "cep herkülü" demeye başladı. Bulgaristan'da halter sporuna başlayan Süleymanoğlu, 9 yaşından itibaren aklında olan tek spor dalıydı. İlk altın madalyasını 15 yaşında Brezilya'da alan Süleymanoğlu, en genç halter rekortmeni olarak ismini tarihe yazdırmıştı.

Halter sporunu yakından takip eden analistlere göre Süleymanoğlu, gelmiş geçmiş en iyi haltercidir. Süleymanoğlu'nu bu denli başarıya kavuşturanlardan biri de Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dır. Bulgaristan'dan kaçarak Türkiye'ye gelen Süleymanoğlu, Turgut Özal'ın özel yardımlarından ötürü, ülkede çalışmasını sağlamış ve birçok kez ödül almasına vesile olmuştur.

Süleymanoğlu, sporu bıraktıktan sonra siyasete atılmak istedi. MHP'den siyasete giriş yapmak isteyen ünlü halterci, MHP'den Büyükçekmece'nin Kıraç Beldesi Belediye Başkanlığı'na adaylığını koydu, seçilemedi. Yıl 2007'yi gösterdiğinde Süleymanoğlu, tekrardan MHP'den İstanbul Milletvekili adayı oldu, o seçimde de başarılı olamadı. Cep Herkülü, 2007'den sonra tekrardan siyasete girmedi.

Cep Herkülü efsanesi

- 1988, 1992, 1996 yıllarında üst üste olimpiyatlarda halter dalında altın madalya kazanan tek sporcunun adı Naim Süleymanoğlu'dur.

- Olimpiyatlarda nasıl rekor kırdı: Süleymanoğlu 60 kg koparmada 145 kg, 150.5 kg, 152.5 kg, silkme alanında ise 175 kg, 188,5 kg, 190 kg, toplam halter sırasında 320 kg, 339 kg, 342.5 kg kaldırdı ve kimsenin yapamadığını yaparak dünya rekoru kırdı.

- Süleymanoğlu, 46 kez dünya rekoru kırarak adını efsaneler arasına yerleştirdi.

- 1995 yılında "sakat" olmasına rağmen altın madalya kazanarak dikkatleri tekrardan üzerine çekti.

- Çin'de yapılan olimpiyatlarda sakatlanmasına rağmen 3 altın madalyası kazanması onun halter alanında en büyük olduğunu gösteriyordu.

- Dünyaca ünlü Time Dergisi'nin 1988 kapağında Cep Herkülü vardı.

- Cep Herkülü 8 kez dünya şampiyonu kazandı.

- Dünyanın en iyi sporcusu ünvanını ise 1992 yılında Uluslararası Halter Basın Komisyonu tarafından aldı.