FB TW PIN NWS

Cem Yılmaz'dan Savaş Ay'a mesaj

2006-11-17
Son olarak Hokkabaz filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkan ünlü şovmen Cem Yılmaz, Hokkabaz filminin senaryosunun kendisinden çalıntı olduğunu iddia eden Savaş Ay'ı eleştirerek, "Benim neşemi kaçırdı" dedi.

Türk Patent Enstitüsü'nde düzenlenen ödül törenine katılan ünlü şovmen Cem Yılmaz, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Hokkabaz filminin senaryosunun kendisine ait olduğunun bilirkişi tarafından doğrulanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cem Yılmaz, bu konuda daha fazla konuşmak istemediğini söyledi. Bu konunun tartışılmasının kendisini üzdüğünü dile getiren ünlü şovmen, "Profesyonel anlamda ne yapılması gerekiyorsa onu yaptım. Bununla ilgili kişisel bir yorumum yok" diye konuştu.

Endoskopik Bilgi

Hokkabaz filminin senaryosunun kendisine ait olduğunu iddia eden Savaş Ay hakkında tazminat davası açıp açmayacağının sorulması üzerine Cem Yılmaz, "Böyle bir şey yapmayı düşünmüyorum. Benim maddi anlamda bir sıkıntım olduğu zaman bunu başkasından tazmin etmek gibi bir ahlakım yok" cevabını verdi. Bu sırada bir gazetecinin uzattığı teybin ağzına değmesi üzerine Cem Yılmaz, "Arkadaş endoskopik bilgi alıyor galiba. Daha derinden bilgi almak istiyor" diye espri yaptı.

Ünlü şovmen, adını markalaştırdığı için ödüle layık görülmesiyle ilgili olarak da, "Patenti bir gereklilik olarak aldım. Patent almak özel bir şey değil, bir mecburiyet. Profesyonel bir gereklilik olarak bunu yaptım. Kişisel marka konusunda başarılı buldukları için bana ödül vereceklerini söylediler. Aslında mizahçının böyle şeylere ihtiyacı var mı, yok mu tartışılır. Nasreddin Hoca'nın Patent Enstitüsü'nden belgesi olduğunu zannetmiyorum ama Nasreddin Hoca, Nasreddin Hoca'dır. Belki de ihtiyacı olmadığı içindir" ifadelerini kaydetti.

“Kendimi Kamer Genç gibi hissediyorum”
Gazetecilerin siyasi sorularını da cevaplayan ünlü şovmen, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda yorum yapmaktan kaçındı. Soruları 'Bir komedyeni aşan bir konu olarak görüyorum' diye geri çeviren Cem Yılmaz, köşk tartışmalarının karmaşık bir konu olduğunu ve derinlemesine incelenmesi gerektiğini kaydetti. Siyaseti düşünmediğinin de altını çizen ünlü şovmen, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine, "Böyle olunca kendimi Kamer Genç gibi hissediyorum. Biraz beni aşan bir konu. En azından oturarak cevap versem daha iyi, siyasete girmeyi düşünmüyorum. Politika, profesyonellik isteyen bir iş. Benim alanım değil" diye konuştu.

Cem Yılmaz, son reklam filminde Çin mallarıyla ilgili iş dünyasından gelen eleştirilerle ilgili olaraksa, "Çin malıyla ilgili yaptığımız şey şakadan ibaret. Çin malının, Türk malından daha kaliteli gösteren bir reklam yapmadık" şeklinde cevaplandırdı.