FB TW PIN NWS

Cimbom’un kader maçı

2006-11-22
Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki temsilcimiz Galatasaray, 5. maçında bu akşam Bordeaux ile Fransa'da karşı karşıya gelecek. Parc Lescure Stadı'nda saat 21.45'de başlayacak maçı Slovak hakem Vladimir Hrinak yönetecek. Mücadele Star TV'den naklen yayınlanacak.

Galatasaray ile Bordeaux takımları, geride kalan 4 maçta 1'er beraberlik ve 3'er yenilgi sonrası topladıkları 1'er puanla son 2 sırayı paylaşıyor. Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura çıkma umutlarını 4. maç sonrasında yitiren her iki ekip, grup üçüncüsü olarak, yoluna UEFA Kupası üçüncü turundan devam edebilmek için mücadele edecek.

Avrupa’daki 196. randevu

Galatasaray, Bordeaux maçı ile birlikte 196. Avrupa kupası maçına çıkacak.

Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 129, UEFA Kupası'nda 33, Kupa Galipleri Kupası'na 32 ve Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere Avrupa kupalarında toplam 195 maç oynadı.

Sarı-kırmızılı takım, 195 mücadeleyi geride bıraktığı Avrupa kupalarında 70 galibiyet ve 75 yenilgi alırken, 50 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 250 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kalesinde ise 285 gole engel olamadı.

Gerets Avrupa’da başarısız

Galatasaray’ı geçen sezon birçok zorluğa rağmen şampiyonluğa taşıyarak büyük bir başarı elde den teknik direktör Erik Gerets aynı başarıyı Avrupa kupalarında gösteremedi. Geçen sezon UEFA Kupası 1. turunda Trömsö’ye elenerek şok yaşayan Galatasaray, bu sezon da 2 maç kala Şampiyonlar ligi’nde gruptan çıkma şansını yitirdi.

Galatasaray’ın başında 9. Avrupa Kupası maçına çıkacak olan Gerets, bundan önceki 8 maçta sadece Mlada Boleslav’ı yenerek tek galibiyet tattı. Bu maçların 3’ünde berabere kalan, 4’ünü ise yitiren sarı-kırmızılılılar Gerets döneminde10 gol attı 12 gol yedi.