FB TW PIN NWS

Gemlik'te 5.2 büyüklüğünde deprem

2006-10-25
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Gemlik Körfezi'nde saat 17.00'de 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

İstanbul'da da hissedilen depremle ilgili olarak Kandilli Rasathanesi Müdürü Gülay Altay, CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada depremin yüksek binalarda hissedildiğini söyledi.

Hastanelere ulaşan bir yaralı haberi olmadığını belirten Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut da "herhangi bir hasar ya da panik yok" açıklamasında bulundu.

Depremle ilgili bilgi veren Bursa Valisi Nihat Canpolat ise "depremde can kaybı yok panik yapılmasın" dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler de depremden dolayı İstanbul'da
kendilerine ulaşan herhangi bir hasar durumu bulunmadığını söyledi. Güler, ''öncü deprem niteliği taşımadığı konusunda kuvvetli tahminler var'' diye konuştu.

İTÜ Jeofizik Kurumu Onursal Başkanı Prof. Ahmet Ercan ise depremin ardından CNN TÜRK'e yaptığı değerlendirmede, Kuzey Anadolu kırığının en üst kolunda meydana gelen depremin Balıkesir'de 20 ekimde meydana gelen depremin artçısı olmadığını söyledi.

1999 depreminde gerginliğin Armutlu, Mudanya, İmralı üçgeni içinde biriktiğine değinen Prof. Ercan, "İmralı'da deprem beklediğimi söylemiştim ama bu beklenen değil, kabuk yapısına bakıldığında beklenen 6.4 büyüklüğünde, ancak zaman ile lgili bilgi vermek şu an için mümkün değil" açıklamasında bulundu.

Depremden hemen sonra sarsıntının büyüklüğü 5.7 olarak belirtilmişti.

Manyas'ta cuma günü sallandı

Balıkesir'in Manyas ilçesindeki Kuş Gölü yakınlarında da 20 ekimde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Saat 21.15'te meydana gelen deprem Balıkesir'in yanı sıra Çanakkale, Kütahya, İstanbul ve Bursa'da da hissedilmişti.

Deprem İstanbul'da ağırlıklı olarak Tuzla, Üsküdar, Kadıköy ve Pendik ile Beylikdüzü, Bağcılar, Halkalı ve Gaziosmanpaşa bölgelerinde hissedilmişti.

Deprem, Bandırma'da bazı vatandaşların sokaklara dökülmesine neden olmuş, sarsıntı nedeniyle heyecanlanan beş kişi devlet hastanesine kaldırılmıştı.

Manyas'ta deprem sonrası, merkez üssü Kuş Gölü ve Bandırma olan en büyüğü 3.0 büyüklüğünde 10 artçı sarsıntı meydana gelmişti.