FB TW PIN NWS

Global Yatırım, Anadolu Elektrik'in yüzde 47.6'sını aldı

2007-03-29
Global Yatırım Holding iştiraklerinden Yeşil Enerji, Anadolu Elektrik'in hisselerinin yüzde 47.6’sını 5 milyon 800 bin dolar karşılığında satın aldığını duyurdu.


Global Yatırım Holding İş Geliştirme Bölüm Başkanı Mehmet Ali Deniz, “Yıllık 500 MW enerji üretim kapasitesi hedefimize ulaşmak için yatırımlarımıza hızla devam ediyoruz” dedi. Deniz, Anadolu Elektrik Üretim hisselerinin satın alınmasıyla birlikte Global Yatırım Holding içindeki kurulu hidroelektrik enerji santrali projelerinin gücünün 105 MW’a yükseldiğini, üretilecek olan toplam elektrik enerjisinin 648 milyon kwh seviyesine ulaşacağını tahmin ettiklerini belirtti.


Anadolu Elektrik, Giresun Çamköy Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali Projesi’ni yürütüyor. Anadolu Elektrik ayrıca, yüzde 98 hissesine sahip olduğu Akel Elektrik Üretim Sanayi ile birlikte Kargı Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali Projesi üzerinde çalışıyor.


Kızılırmak nehri üzerinde kurulacak olan Kargı Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali, 64.7 MW gücünde ve yıllık 452.1 milyon kwh enerji üretmesi planlanıyor. Bir diğer proje olan Giresun Kızıldere’de bulunan Çamköy Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali ise yaklaşık 20 MW gücünde ve yıllık 100 milyon kwh enerji üretmesi bekleniyor.


Anadolu Elektrik'te tesis edilen bu hissedarlıkla Global Yatırım Holding ve iştiraklerinin yürütmekte oldukları hidroelektrik projelerinin toplam kurulu gücü 105 MW’a ulaştı. Üretilecek olan toplam elektrik enerjisinin 648 milyon kwh düzeyinde olması bekleniyor.