FB TW PIN NWS

Hüseyin Yayman Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı'na atandı.

2016-01-07
Hüseyin Yayman Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı'na atandı.
Hüseyin Yayman Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı'na atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre, Adalet Bakan Yardımcılığı'na Bilal Uçar, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı'na Doç. Dr. Hüseyin Yayman getirildi.

Hüseyin Yayman, 3 nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil Adamlar listesine Akdeniz Bölgesinden girmişti.

Vatan Gazetesi yazarı ve CNN Türk televizyonu danışmanı ve Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü öğretim üyesi Hüseyin Yayman, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Ak Parti'den milletvekili aday adayı olmak için akademik görevinden istifa etti.

Hüseyin Yayman, "Milletimizin refahı, demokrasimizin standardının yükseltilmesi ve Yeni Türkiye projesine katkı sunmak amacıyla AK Partiden siyasete giriyorum." cümleleri ile başlayan istifa mektubunda "Büyük Türkiye hayalini gerçek kılmak ve 21. Yüzyılın Türkiye'nin asrı olması için aziz milletimizin emrindeyiz. Bu sebeple mensubu olmaktan gurur duyduğum Gazi Üniversitesi öğretim üyeliği görevimden ayrılıyorum... 2015 seçimleri ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olsun..." diyerek AK Parti saflarında siyaset yapma kararını duyurdu.

7 Haziran 2015 seçimlerinde Meclis’e girip 5 ay AKP İstanbul milletvekilliği yapan Hüseyin Yayman, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan seçimlerde AKP milletvekili adayı olarak gösterilmediğinden yeniden seçilemedi.

Hüseyin Yayman, 7 Ocak 2015 tarihinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı görevine getirildi.