FB TW PIN NWS

İş Bankası'na ''ISO 9001'' kalite belgesi

2007-01-30
Türkiye İş Bankası Ortak Servis Merkezi (OSM), BSI Management Systems firması tarafından gerçekleştirilen belgelendirme denetimi sonucu "ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ni almaya hak kazandı.

İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, iç uygulamalar, belgelendirme ve sözleşme amaçlı kullanılan bu Kalite Yönetim Sistemi ile İş Bankası, "Sürekli İyileştirme" kültürünü iyice yerleştirmiş, "Kalite Politikası"nı Ortak Servis Merkezi'nde belgelendirmiş oldu.

Konuyla ilgili açıklamada şu bilgiler verildi: "BSI Management Systems'ın gerekli denetimlerin ardından Merkez'e "ISO 9001: 2000 Kalite Yönetim Sistemi" belgesini vermesiyle birlikte, Ortak Servis Merkezi üç ayrı noktada büyük adım atmış oldu. Birincisi, Merkez'de yapılan işler ve verilen hizmetlerin uluslararası kalitede olduğu belgelendi. İkincisi, Merkez'e aktarılan süreçlerde kalite ve verimliliği artırma yönünde iyileştirme çalışmaları OSM'nin çalışma kültürü haline getirildi. Üçüncüsü, yönetimin bu bilinci tüm çalışanlardan beklediği mesajı verilerek çalışanların değişime katılımı sağlandı.

Hizmetlerini her süreçte müşterisinin beklenti ve gereksinimlerini karşılayacak bir kalite güvencesi altına alan Türkiye İş Bankası Ortak Servis Merkezi, ISO 9001:2000 belgesi için gerekli çalışmalara 2006 Şubat ayında başladı. Kuruluşların ulusal ve uluslararası rekabet gücünün sürekli iyileştirme hedefi ve kalite standartlarını yükseltmesiyle sağlanabileceğini bilen, buna dönük vizyon ve misyonunu esas alarak bir Kalite Politikası oluşturan Merkez, yaklaşık bir yıl boyunca belge için gereken kalite çalışmalarına odaklandı.

Bu doğrultuda, ürün/hizmet uygunluğu için gerekli çalışma ortamını tanımlamak, kurmuş olduğu Kalite Yönetim Sistemini standart şartlarına uygun olarak dokümante etmek müşteri memnuniyet ve şikayetlerini izlemek için bir sistem kurmak gibi çalışmalar yürüten Ortak Servis Merkezi, BSI Management Systems tarafından gerçekleştirilen belgelendirme denetimi sonucu, ISO 9001 belgesini almaya hak kazandı.

ISO 9001: 2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alan Ortak Servis Merkezi, bu belgeyle müşteri beklentilerinin, kaliteli ürün ve hizmet sunumlarıyla karşılanabilmesi, ürün ve hizmet kalitesinde süreklilik sağlanması, maliyetlerin ve üretim/hizmet sürelerinin azaltılması, bilgi iletişiminin doğru ve sağlıklı yapılması, müşteri ve çalışanlarının memnuniyetinin artması, verimliliğin yükseltilmesi gibi alanlarda dünya ölçeğindeki kalite standartlarını yakalamış olduğunu belgelendirdi.

Türkiye İş Bankası Ortak Servis Merkezi'nin, ISO 9001 belgesine sahip olması, yürütülen iş süreçlerinin söz konusu alanlarda uluslararası standartların şartlarına uygun olarak işlediğini de ortaya koydu.

Belgelendirme Denetimi'ni gerçekleştiren BSI Management Systems, uluslararası finans kuruluşlarından referanslara sahip, tüm dünyada belgelendirme ve eğitim hizmetleri veren, bu konuda çok geniş ürün ve hizmet yelpazesine sahip, dünyanın ilk belgelendirme ve standardizasyon kurumu. ISO 9001 de dahil tüm BSI belgelerinin geçerlilikleri süresiz ve periyodik denetimlerle tüm güçlü ve zayıf noktalar, gözlem ve tavsiyelerle rapor haline getiriliyor. Tüm bunların sonucu olarak Türkiye İş Bankası'nın "Kalite Politikası", Ortak Servis Merkezi'nde belgelendirilirken, organizasyon içinde "Sürekli İyileştirme" kültürünün yerleşmesi de sağlanmış oldu."