FB TW PIN NWS

Kartal direğe takıldı: 0-0

2006-12-03
Beşiktaş'ın, Turkcell Süper Lig'in en çok berabere kalan takımı olan Ankaraspor'la olan lig randevusundan vasat futbol, az pozisyon ve golsüz beraberlik çıktı.

Bu sezon 11. beraberliğini alan Ankaraspor, bu sezon dört büyüklerden Galatasaray ile 1. hafta kendi sahasında 1-1 berabere kalırken , Fenerbahçe ile 8. haftada kendi sahasında 2-2 berabere kalmıştı..

İLK YARIDAN DAKİKALAR
4. Dakikada Beşiktaş kalesine 30 metre mesafeden Hürriyet'in yaptığı vuruşta top kaleci Runje'de kaldı.

7. Dakikada Beşiktaş'ın Ricardinho ile sağ köşeden kullandığı korner atışında, topu altıpasın içerisinde yumruklayan Hakan topu uzaklaştırmayı başardı.

12. dakikada Ankaraspor ceza sahasında topla buluşan Ricardinho'nun uzak mesafeden Ankaraspor kalesine yolladığı şut farklı bir şekilde üstten auta çıktı.

15. Dakikada Beşiktaş ceza sahasına topla giren Volkan, Beşiktaş defansını geçerek çizgiye indi. Volkan'ın altıpasa çıkarmak istediği topu Beşiktaş defansı uzaklaştırdı.

21. Dakikada Hürriyet'ten aldığı topla Beşiktaş yarı sahasında ilerleyen Bilal'in yaklaşık 30 metreden Beşiktaş kalesine gönderdiği şutta top auta çıktı.

29. Dakikada Beşiktaş kalesini cepheden gören bir açıdan ve yaklaşık 30 metre mesafeden Wederson'un kullandığı serbest vuruşta top üstten auta gitti.

33. dakikada sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında topla buluşan Kleberson sol kanattan hareketlenen Ricardinho'ya uzun bir pas çıkardı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Ricardinho, Ankaraspor defansını aşan topa dokunamayınca Beşiktaş bir fırsattan yararlanamadı.

36. Dakikada sağ kanatta İbrahim Toraman ile gelişen atakta, İbrahim'in çizgiye inerek Ankaraspor ceza sahasına yerden ortaladı. Topa hareketlenen Nobre'nin yaptığı vuruşta Hakan topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı.

41. Dakikada Beşiktaş'ın Ankaraspor ceza sahasının önünde kazandığı serbest vuruşu kullanan Burak'ın şutunda Hakan topu çizgiden çıkardı.

44. Dakikada Wederson ile sol kanattan hızlı başlayan Ankaraspor atağında, Wederson'un ceza sahasına yaptığı ortaya ön direkte uçarak kafa vuran Jaba'nın vuruşunu Runje kurtardı.

45. Dakikada Ankaraspor ceza sahasına gelen ortaya yükselen Nobre'nin kafa vuruşunda top direğin yanından auta çıktı

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
46. Dakikada topla buluşan Burak'ın yaklaşık 30 metreden yaptığı sert vuruşta top auta çıktı.

51. Dakikada Wederson'un sol kanattan Beşiktaş ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Jaba'nın vuruşunda top Runje'de kaldı.

53. Dakikada Ankaraspor ceza sahasına sol çaprazdan giren Ricardinho'nun vuruşunda top kaleci Hakan'da kaldı.

65. Dakikada kendi yarı sahasında kaptığı topla Beşiktaş ceza sahasının önüne kadar ilerleyen Wederson'un vuruşunda top Runje'de kaldı.

66. Dakikada sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Bobo'nun vuruşunda Hakan topu son anda kornere çelmeyi başardı.

68. Dakikada sol kanattan gelişen Ankaraspor atağında topla buluşan Cem Yanık'ın ceza sahasına yaptığı ortaya, penaltı noktası üzerinde yatarak vuran Bilal'in şutu üstten auta gitti.

72. Dakikada kullanılan serbest vuruşta, Ricarinho'nun Ankaraspor ceza sahasına gönderdiği ortayı, Ankaraspor defansı uzaklaştıramayınca topla buluşan Kleberson'un yaptığı vuruşta top auta gitti.

83. dakikada Murat'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan ve Runje ile karşı karşıya kalan Bilal'in ceza sahası içerisinde yaptığı vuruş üstten auta gitti.

STAT: Ankara 19 Mayıs
HAKEMLER: Cem Deda, Özgür Çetiner, Nihat Mızrak, Özgüç Türkalp

ANKARASPOR: Hakan, M. Hanefi, Kürşat, Ediz, Wederson, Petrous, Volkan (Dk. 67 Cem), Hürriyet, Özer, Bilal (Dk. 88 Devran), Jaba (Dk. 67 Murat Tosun)
YEDEKLER: Kingston, Batak, Djokaj, Murat Akyüz, Cem, Murat Tosun, Devran
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

BEŞİKTAŞ: Runje, İbrahim Toraman, Koray, Baki, İbrahim Üzülmez, Ali Tandoğan (Dk. 61 Bobo), Serdar, Kleberson, Burak (Dk. 71 Gökhan Güleç), Ricardinho, Nobre
YEDEKLER: Murat Şahin, Gökhan Güleç, Ali Güneş, Fahri, Mustafa Doğan, Mehmet Sedef, Bobo
TEKNİK DİREKTÖR: Jean Tigana

SARI KART: Baki, İbrahim Üzülmez (Beşiktaş), Hürriyet, Cem Yanık (Ankaraspor)

MAÇTAN NOTLAR

Turkcell Süper Lig'deki Ankaraspor-Beşiktaş maçına başkentli futbolseverler, soğuk havanın da etkisiyle beklenen ilgiyi göstermedi.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI
19 Mayıs Stadı'ndaki karşılaşmada, bilet fiyatlarının 10, 15 ve 80 YTL olarak belirlenmesine karşın iki takım taraftarlarının bulunduğu tribünlerde büyük boşluklar gözlendi.

Beşiktaşlı taraftarlara ayrılan kale arkası tribünün büyük bölümü ve kapalı tribün tamamıyla doldu.
Ankarasporlu taraftarlar ise Beşiktaş karşısında takımlarına beklenen desteği vermedi. Mavi-beyazlı yönetimin Beşiktaş taraftarına maraton tribününde yer vermemesi nedeniyle mavi-beyazlı takımın taraftarları, bu tribünün tamamına yakınını doldurdu.

Karşılaşmayı Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Murat Aksu, Ankaraspor Kulübü Onursal Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaraspor Kulübü Başkanı Hilmi Gökçınar ve çok sayıda milletvekili izledi.

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Aksu ile Ankaraspor Kulübü Başkanı Gökçınar, maçtan önce protokol tribününde kısa bir süre sohbet etti.

Öte yandan maça gösterilen aşırı ilgi nedeniyle, protokol tribününde yer sıkıntısı yaşandı.

BEŞİKTAŞ'TA 3 EKSİK VAR
Ligde 3. sırada yer alan Beşiktaş, Ankaraspor deplasmanına 3 eksik futbolcuyla geldi.

Siyah-beyazlı takımda, sakatlıkları bulanan Gökhan Zan ve Delgado ile kırmızı kart cezalısı İbrahim Akın Ankara'ya getirilmedi.

Teknik direktör Jean Tigana, İbrahim Akın'ın yokluğunda Burak Yılmaz'a görev verirken, önceki haftalarda sahaya sürdüğü kadroda değişikliğe gitmedi.

Başkent ekibinde de Ramazan, Murat Hacıoğlu ve Batak sakatlıkları, Mehmet Yılmaz ise kart cezası nedeniyle 18 kişilik kadroda yer almadı.

Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, önceki haftalarda ilk 11'de sahaya sürdüğü Devran'ı Beşiktaş karşısında yedek soyundururken, Ediz'e ise bu önemli karşılaşmada ilk 11'de görev verdi.

BEŞİKTAŞLI FUTBOLCULARA TEZAHÜRAT MORALİ
Ankaraspor deplasmanında takımlarını yalnız bırakmayan Beşiktaşlı taraftarlar, futbolcuları tek tek çağırarak moral verdi.

Maç öncesinde ısınmak için sahaya çıkan siyah-beyazlı oyuncuları tribünlere çağıran taraftarlar, futbolculara sevgi gösterisinde bulundu.

Beşiktaşlı taraftarlar, son haftalarda yediği gollerle gündeme gelen kaleci Runje'yi de kale arkası tribüne çağırarak uzun süre tezahüratta bulundular. Hırvat kaleci, kendisine yapılan tezahüratlara bulunduğu yerden alkışlayarak karşılık verdi.

Her iki takım da sahaya Dünya Engelliler Günü ile ilgili pankartla çıktılar.

PAF MAÇINI BEŞİKTAŞ KAZANDI
Profesyonelliğe Aday Futbolcular (PAF) Ligi'nde yapılan Ankaraspor-Beşiktaş maçında gülen taraf konuk ekip Beşiktaş oldu. Keçiören Aktepe Stadı'ndaki karşılaşmayı, siyah-beyazlı ekip 3-1 kazandı.