FB TW PIN NWS

Mumcu'dan ilköğretim için 'birleşik sınıf' formülü

2006-11-26
Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, sınavsız ve ödevsiz ilk öğretim önerdi. "Ailede büyük kardeşlerle küçük kardeşler nasıl bir arada" diyen Mumcu, "birleşik sınıf" önerisinde de bulundu.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, eğitimde "birleşik sınıf" fikrini ortaya attı. Mumcu, sınavsız ve ödevsiz ilk öğretim ve "Ailede büyük kardeşlerle küçük kardeşler nasıl bir arada" örneğini vererek "birleşik sınıf" önerilerinde bulundu.

Söz konusu önerilerini katıldığı bir programda dile getiren Mumcu, eğitimin "aklileştirilmesinin" Türkiye'nin en önemli önceliklerinden bir tanesi olduğunu anlattı.

Zorunlu ve kesintisiz eğitim kavramlarını yanlış olarak değerlendiren Mumcu, şöyle konuştu: "Öncelikle düşünmemiz gereken 4 yaşından sonra 5 yaşına gelen çocuğun kreş süresi de dahil olmak üzere nasıl bir bilgi ortamının, öğrenme ve sosyalleşme sürecinin içine alınacağı. 4 yaşından ilkokulun 5. sınıfına kadar geçecek olan 8 seneyi, mutlaka eve en yakın okul ve birleşik sınıflarda, birleşik atölyelerde,bir bilgi öğrenme ortamı yaratarak üretmek zorundayız.

Çağdaş bilgi anlayışı bunu gerekli kılıyor. Ne taşımalı eğitim, ne ayrı ayrı branşlar, ne 1. sınıf-4.sınıf ayrımı. 1. sınıf-4.sınıf ayrımının yapılacağı dersler de olacak ama esas olan hayatta olduğu gibi olmasıdır. Ailede büyük kardeşlerle küçük kardeşler nasıl bir arada. Böyle olmalıdır."

Mumcu, eğitimde yönlendirme kavramından vazgeçilerek rehberlik kavramına önem vereceklerini anlatırken, "Sınav kavramından ve ödev kavramından en azından ilköğretimin 8. sınıfına kadar vazgeçeceğiz. Bu, kişiyi bilgiden, öğrenme arzusundan ve meraktan uzaklaştıran bir şey. Bu çağdışı bir anlayış" dedi.