FB TW PIN NWS

Pallone: ''Soykırımı tanımanın zamanı geldi''

2007-01-30
Ermeni soykırımı iddialarına dair yasa tasarısı ABD Temsilciler Meclisi'ne sunuldu. Ermeni lobisinin önde gelen isimlerinden Demokrat Frenk Pallone, ''Tasarının kabulünün zamanı geldi'' dedi.

Ermeni soykırım iddialarının, ABD Kongresi’nin alt kanadında tanınmasını öngören tasarı, 435 üyeli Temsilciler Meclisi’nde halen 140'tan fazla üyenin destek imzasını taşıyor.

Demokrat Frank Pallone, "soykırımın" tanınmasının artık zamanın geldiğini ileri sürerek, Temsilciler Meclisi’nin yeni Demokrat Başkanı Nancy Pelosi'nin de bu yaklaşımı desteklediğini belirtti.

Türkiye'yi, ABD'nin müttefiki olarak nitelendiren Demokrat Adam Schiff ise "Türkiye'nin hassasiyeti tasarının kabulüne engel olmamalı. 'Soykırım' gerçeğini ihmal edemeyiz. Türkiye'nin de bununla uzlaşması gerek" dedi.

Schiff "Tasarının kabulü Türk-Amerikan ilişkilerine kısa vadeli etki eder sonra geçer" diye konuştu.

Tasarı, Temsilciler Meclisi’nin dışişleri komitesinin gündemine girecek. Tasarının bu komitede gelecek haftalarda görüşülüp, oylanması bekleniyor.

Tasarı burada kabul edilirse, Temsilciler Meclisi’nin genel kuruluna ulaşacak ve üzerinde oylama yapılıp, yapılmaması Başkan Pelosi'nin inisiyatifine kalacak.