FB TW PIN NWS

Zico: Bir maç kaybettik, savaşı değil

2006-10-20
Fenerbahçe, UEFA Kupası 2. Tur H Grubu ilk maçında, deplasmanda İngiltere'nin Newcastle United takımına 1-0 mağlup olarak, grup maçlarına yenilgiyle başladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, alınan yenilgiden dolayı üzgün olduklarını belirterek, "Maça güzel başladık ve gol yediğimiz ana kadar güzel mücadele ettik. Oyuncularım yapmaları gereken her şeyi yaptı. Yenik duruma düştükten sonra beraberlik için bastırdık, ama olmadı. Golü de şu ana kadar sıkıntı yaşadığımız dönen toplar ve duran toplardan yedik'' dedi.

Bir basın mensubunun 'UEFA Kupası'nda gruptan çıkacağınıza inanıyor musunuz?' sorusuna Brezilyalı teknik adam, "Sadece bir maç kaybettik, savaşı kaybetmiş değiliz. Biz istersek ve mücadelemizi sürdürüp bundan sonraki maçları alırsak bu gruptan çıkabiliriz, buna gücümüz var. Son maçlara kadar hiçbir şeyin belli olmayacağını düşünüyorum'' cevabını verdi.

Newcastle United karşısında alanları iyi daralttıklarını ve ikili mücadelelerden daha fazla galip çıktıklarını kaydeden Zico, "Kaptığımız topları atağa çıkarken basit şekilde rakibe vermemiz bizim için sıkıntıydı. Bu tip maçlarda elinizde olan ufak şansları lehinize çevirmeniz gerekir. Bu nedenle yapabileceğimiz golleri maalesef yapamadık. Bugün eksik yaptığımız şey, kazandığımız topları olumlu kullanamamamızdı'' diye konuştu.

Zico, 'Fenerbahçe için UEFA Kupası rüya mıdır?' sorusu üzerine de, ''Futbol içinde hayaller kurmak güzeldir. Fakat gerçeklerle saha içerisinde yüzleşmek gerekir. Futbolda hiçbir rakibe karşı kolayca kazanamazsınız. Günümüz futbolunda azimli ve kararlı olarak mücadeleyle rakibin eksiklerinden yararlanmanız sonuç üzerinde etkili oluyor. Bugün duran toplardan yapılan bir hata, maçı rakibin lehine çevirdi'' cevabını verdi.

Kadro değişebilir

Brezilyalı teknik adam, fiziksel ve mental yorgunluk nedeniyle Turkcell Süper Ligi'nin 10. haftasında Pazar günü oynayacakları Kayserispor maçında farklı oyunculara görev verebileceğini de sözlerine ekledi.

Roeder: “Kazanmayı hak ettik”

Newcastle United Teknik Direktörü Glenn Roeder ise, zor bir maçtan galibiyetle ayrıldıkları için memnun olduklarını belirterek, "Kazanmayı hak ettik. Fenerbahçe köklü ve Avrupa'da tanınmış bir takım. Çok iyi bir maç oldu. Gruptan çıkmak istiyoruz. Sahamızda oynayacağımız diğer maçı da kazanırsak iyi bir pozisyonda oluruz. Ayrıca, gol yemediğimiz için de mutluyum'' diye konuştu.