FB TW PIN NWS

Zico: ''Taraftar beni desteklemese de olur''

2007-03-26
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, sarı-lacivertli taraftarların 2 maçta farklı tepkiler göstermelerini anlayamadığını belirterek, ''Taraftarlarımız bana destek vermese de olur. Desteğe ihtiyacı olan futbolcularımdır'' dedi.

Zico, Samandıra Tesisleri'ndeki antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin ''Fenerbahçe taraftarı Sivasspor maçında sizi istifaya davet etti. Bursaspor maçında ise tribünlere çağırdı. Taraftara kırgınlığınız var mı?'' şeklindeki sorusuna, Brezilyalı teknik adam şöyle yanıt verdi:

''Taraftar tepkisini göstermekte her zaman haklıdır. Benim kabul edemediğim, anlayamadığım, 2 hafta önce bir tepki verip, 2 hafta sonra bambaşka bir tepki vermeleridir. Sahada desteğe ihtiyacı olan futbolcularımdır. Bana destek vermeseler de olur. Futbolcularıma destek versinler, benimle kafalarını çok fazla meşgul etmelerine gerek yok. Bir taraftarın böyle 2 farklı tepkisi olmamalı.''

Bir basın mensubunun, ''Roberto Carlos'u istiyor musunuz?'' sorusuna Zico, ''Elimde 6 tane performanslarından çok fazla memnun olduğum yabancı oyuncularım var. Biraz olsun iyiliğimi düşünüyorsanız, lütfen artık bana bu tip sorularla gelmeyin. Elimdeki futbolcu grubuyla sezon sonunun şampiyonluğunu düşünüyorum. Hepsinden memnunum'' diye yanıt verdi.

Brezilyalı teknik adam, ligde şu anda lider durumda olduklarını ama henüz hiçbir şeyin bitmediğini kaydetti.

Hedeflerine ulaşmak için çalıştıklarını kaydeden Zico, şöyle devam etti:
''Şu anda ligde bitmiş hiç bir şey yok. Beşiktaş ve Galatasaray arkamızda, ama ligde her şey olabilir. Rakiplerimize saygılıyız ama biz sadece kendi işimize bakıyoruz. En yakın rakibimiz Beşiktaş ve onlarla maçlarımız var. Şu anda önde olduğumuz için avantajlı olduğumuzu söyleyebilirim.''

Zico, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Elemelerinde güçlü rakibi Yunanistan'ı deplasmanda 4-1 yenen Türkiye'nin yolunun açık olduğunu kaydetti.