FB TW PIN NWS

Zülfü Livaneli'nin bestesi 3. oldu

2006-11-26
İtalyan devlet televizyonu Rai Uno tarafından yayımlanan ''Zecchino d'Oro'' (Altın Sikke) adlı şarkıcı çocuklar yarışmasında, Zülfü Livaneli'nin bestesi finalde üçüncü oldu.

10 parçanın yarıştığı final yarışmasında birinciliği, İtalyan çocuklardan Davide ve Matilde Angelelli'nin seslendikleri ''Wolfango Amadeo'' adlı parça aldı. Birinciliği kazanan parça ''Zecchino d'Oro'' (Altın Sikke) ödülünü alırken, Daniele Rizzitiello'nun seslendirdiği ''E' solo un gioco'' adlı parça da ikinci oldu.

Livaneli'nin bestelediği ve 10 yaşındaki Deniz Ünel'in seslendirdiği ''Lo scrivero' nel vento'' (Rüzgara yazacağım) adlı parça ise yarışmayı üçüncülükle noktaladı. Livaneli'nin ''Ey Özgürlük'' adlı parçasından esinlenerek bestelediği ''Lo scrivero' nel vento'' adlı İtalyanca şarkının sözleri bir İtalyan tarafından yazıldı. Şarkıda, ''Gel arkadaş olalım / Bin seslerle koro kuralım / Sevgi dolu dünyada / Barış içinde yaşayalım'' biçiminde Türkçe bir dörtlük de yer alıyor.

Livaneli'nin bestelediği parça, yarışmanın üçüncü gününde, ''İtalya'nın en beğendiği yabancı şarkı'' ödülünü kazanmıştı. Bu nedenle ''Zecchino d'argento'' (Gümüş ödül) ödülüne layık görülen şarkı, bu gece yapılacak olan final yarışmasına katılmaya da hak kazanmıştı.