FB TW PIN NWS

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2020 kura çekimi yapıldı.

2019-11-30
2020 Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2020 kura çekimi yapıldı.
2020 Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2020 kura çekimi yapıldı.

Şampiyona tarihinde ilk kez 12 ülkenin ev sahipliği yapacağı, 12 Haziran-12 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın kura çekimi Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapıldı.

EURO 2020'de mücadele edecek olan Türk A milli takımının rakipleri belli oldu.

EURO 2020 kura çekimi öncesinde rakip olarak Fransa ve Almanya'yı isteyen Şenol Güneş'in isteği gerçekleşmedi.

EURO 2020 finalleri, 12 Haziran'da İtalya'da start alacak. A Grubu'ndaki açılış maçına ev sahipliği yapacak Roma Olimpiyat Stadı'nda başlayacak finaller, İngiltere'nin Başkent'i Londra'daki Wembley Stadı'nda 12 Temmuz'da oynanacak final maçıyla sona erecek. Ayrıca 90 bin kişilik Wembley Stadı'nda yarı final karşılaşmaları da düzenlenecek.


Kura çekiminde A Milli takımımız, İtalya, İsviçre ve Galler ile aynı grupta yer aldı. Millilerimiz, EURO 2020'nin açılış maçında 12 Haziran 2020 tarihinde Roma Olimpiyat Stadı'nda İtalya ile karşılaşacak.

Kura çekiminden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şenol Güneş, aklından geçen rakipleri açıklamıştı. Tecrübeli teknik adam, gazetecilerin "Aklınızdan geçen bir takım yok mu?" sorusuna, "Almanya olsun hatta Fransa olsun teknik olarak mümkün. Hatta ve hatta İzlanda da gelsin. İstiyorum ki en güçlülerle oynayalım. Bizim için fark etmez" sözleriyle yanıt vermişti.

Ancak Şenol Güneş'in bu isteği gerçekleşmedi. Millilerimiz, İtalya, İsviçre ve Galler ile aynı grupta yer aldı.

Türkiye, şampiyonanın açılış maçında İtalya ile Roma Olimpiyat Stadı'nda 12 Haziran 2020 tarihinde karşı karşıya gelecek. Türkiye, maçlarını İtalya'nın başkenti Roma ve Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de oynayacak.

Türkiye, A Grubu'nda ikinci maçını 17 Haziran 2020 Çarşamba günü İsviçre ve üçüncü maçını 21 Haziran 2020 Pazar günü Galler ile Bakü'de oynayacak.

İşte A Milli Takım'ın maç takvimi
12 Haziran/ Roma: İtalya - Türkiye
17 Haziran/ Bakü: Türkiye - Galler
21 Haziran/ Bakü: İsviçre – Türkiye

Avrupa Şampiyonası organizasyonunun 60. yıl dönümüne denk gelmesi dolayısıyla EURO 2020, tarihte ilk kez 12 ülkede düzenlenecek.
Kura sonuçları ve grup eşleşmeleri:
A GRUBU: İtalya, İsviçre, Türkiye, Galler
B GRUBU: Belçika, Rusya, Danimarka, Finlandiya
C GRUBU: Ukrayna, Hollanda, Avusturya, Play-Off D yolu
D GRUBU: İngiltere, Hırvatistan, Çekya, Play-Off C yolu
E GRUBU: İspanya, Polonya, İsveç, Play-Off B yolu
F GRUBU: Almanya, Fransa, Portekiz, Play-Off A yolu


MAÇ PROGRAMI BELLİ OLDU
12 farklı ülkede düzenlenecek olan turnuvada maç programı da belli oldu. A Grubu'ndaki eşleşmeler 12-13-17 ve 21 Haziran'da Roma (İtalya) ve Bakü'de (Azerbaycan) oynanacak.
B Grubu eşleşmeleri 13-17-18 ve 22 Haziran'da Saint Petersburg (Rusya) ve Kopenhag'da (Danimarka) oynanacak.
C Grubu eşleşmeleri 14-18 ve 22 Haziran'da Amsterdam (Hollanda) ve Bükreş'te (Romanya) gerçekleşecek.
D Grubu mücadeleleri 14-15-19 ve 23 Haziran'da Londra (İngiltere) ve Glasgow'da oynanacak.
E Grubu'ndaki maçlar 15-19-20 ve 24 Haziran'da Bilbao (İspanya) ve Dublin'de (İrlanda Cumhuriyeti) oynanacak.
F Grubu'ndaki karşılaşmalar ise 16-20 ve 24 Haziran'da Münih (Almanya) ve Budapeşte'de (Macaristan) oynanacak.

Grup maçlarının oynanmasının ardından bir üst tur karşılaşmaları 27-28-29 ve 30 Haziran tarihlerinde Kopenhag, Amsterdam, Bükreş, Londra, Glasgow, Bilbao, Dublin ve Budapeşte'de oynanacak.

Çeyrek final karşılaşmalarının 3 ve 4 Temmuz'da Roma, Bakü, Saint Petersburg ve Münih'te oynanacağı turnuvanın yarı final ve final karşılaşmaları ise İngiltere'de oynanacak.

Yarı final mücadeleleri 7 ve 8 Temmuz'da Wembley Stadı'nda oynanırken, şampiyonu belirleyecek olan karşılaşma 12 Temmuz'da yine Wembley'de oynanacak.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO 2020 kura çekimi sonrası konuştu. Güneş, "Herkesin istemediği bir olay vardı ama biz Bakü'yü istiyorduk. Uzun bir seyahat olsa bile Azerbaycan'da kendi sahamızda oynayacağımızı düşünüyoruz. O açıdan sevindik." dedi.

Romanya'nın başkenti Bükreş'teki ROMEXPO Sergi Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekimine 3. torbadan katılan ay-yıldızlılar, İtalya, İsviçre ve Galler ile A Grubu'nda yer aldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Hamit Altıntop, yönetim kurulu üyeleri Alkın Kalkavan ve Selim Soydan, Genel Sekreter Kadir Kardaş ile A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş'in de katıldığı kurada milli takıma, birinci torbadan İtalya, ikinci torbadan İsviçre ve dördüncü torbadan ise Galler çıktı.


A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş kurayı TRT Spor'a yorumladı. Güneş, "Rakiplerden çok şehirleri, seyahati konuşmuştuk. Herkesin istemediği bir olay vardı ama biz Bakü'yü istiyorduk. Uzun bir seyahat olsa bile Azerbaycan'da kendi sahamızda oynayacağımızı düşünüyoruz. O açıdan sevindik." dedi.

Şenol Güneş, "Buraya gelmek önemliydi. Avrupa'nın iyi ekipleri olarak buraya geldik. Türkiye olarak bugün burada olmak gurur verici. Şimdi o maçlarda ülkemizi iyi temsil etmek, güzel maçlar oynamak, ses ve renk getirmek istiyoruz. Genelde açılış maçları sürprizlere sahne olabiliyor. İtalya 10 maçını da kazandı, güçlü geliyor. İnşallah ilk mağlubiyetlerini bizden alırlar." diye konuştu.