FB TW PIN NWS

Chelsea’de Buffon iddiası

2006-10-20
Chelsea’nin, kalecisi Petr Cech’in sezon sonuna kadar sahalardan uzak kalacağının belli olmasının ardından dünyanın en iyi kalecilerinden biri olan Juventus'un İtalyan kalecisi Gianlugi Buffon’la ilgilendiği iddiası ortaya atıldı.

Buffon’un menajeri Paolo Fabbri, Chelsea’nin teklifini doğrularken, 25 milyon sterlin değerinde olduğu belirtilen kaleci için önemli olanın “kendi kariyeri için doğru bir adım olduğuna inanması” olduğunu söyledi. Fabbri, “Abramoviç’in hayal edilemeyecek ölçüde servetler önerebileceğini biliyoruz. Ama bu parayla ilgili değil, hayattaki şansları doğru değerlendirmekle ilgili” ifadelerini kullandı.

Buffon vefalı çıkmıştı. 28 yaşındaki kaleci Dünya Kupası’ndaki muhteşem performansıyla İtalya’nın kupayı almasında çok önemli bir rol oynamıştı. Buffon, kulübü Juventus’un Serie B’ye düşürülmesine rağmen kulüpte kalmayı tercih etmişti.

Buffon’un menajeri Fabbri, oyuncunun İtalya’da kalmak istediğini ancak futbolda her şeyin çabucak değişebileceğini söyleyerek transfere açık kapı bıraktı. Buffon, Ocak ayında transfer edilirse, Şampiyonlar ligi’nde ilerleyen turlarda da görev yapabilecek.

Chelsea’nin futbolu bıraktığını açıklayan Fabien Barthez ile de ilgilendiği ortaya atılmıştı.