FB TW PIN NWS

Kulüpler Birliği krizi büyüyor: Fener’den Canaydın’a istifa çağrısı

2006-11-14
Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği'nde son iki günde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Kulüpler Birliği Başkanı Özhan Canaydın'ı istifaya davet ederek, "Özhan Canaydın'ın içinde bulunduğu durum büyük bir gaflettir. Kulüpler Birliği Başkanı'nın yaşanan olaylarda haberinin olmaması şaşırtıcı. Özhan Canaydın, Kulüpler Birliği Başkanı ise gereğini yapmalı ya da istifa etmelidir" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, Fenerbahçe Asbaşkanı Nihat Özbağı'nın kardeşi Ayşe Özbağı'nın cenaze töreninde gündem oluşturacak açıklamalar yaptı. Kulüpler Birliği Vakfı'nın Fenerbahçe Kulübü'nü ihraç etmek için çalıştığını belirten Özdemir, "Biz Kulüpler Birliği Vakfı'nın kurucu üyesiyiz. Bizi haysiyet divanına vererek ihraç etmek istiyorlar. Kurucu bir üyeyi, kanunlara göre ihraç edemezsiniz. Kulüpler Birliği, çok çelişkili davranışlarda bulunuyor. Biz de bu nedenle Kulüpler Birliği'nden uzak durmayı seçtik" diye konuştu.

Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği'nin önce kendilerini bugün yapılacak toplantıya davet edip ardından da vazgeçmesine de tepki göstererek, "Bizim Fenerbahçe olarak yerimiz ve oyumuz belli. Bu kullanacağımız oyu kesmek için böyle girişimlerde bulunuyorlar. Fenerbahçe'nin gücüyle boy ölçülemez ve yarışılamaz. Bunlar Fenerbahçe'nin önünü kapatmak için yapılan beyhude çalışmalardır" dedi.

'Yaşanan davet olayından haberim yok' şeklindeki açıklamalarda bulunan Kulüpler Birliği Başkanı Özhan Canaydın'ı istifaya davet eden Nihat Özdemir, "Özhan Canaydın'ın içinde bulunduğu durum büyük bir gaflettir. Bize genel sekreter imzalı birbirine zıt iki yazı geliyor. Ve bundan sizin haberiniz yok. Bu durumda 'başkan mısın değil misin?' diye sorarlar. Özhan Canaydın, önce bunu kendisine sormalı. Özhan Canaydın Kulüpler Birliği Başkanı ise ya gereğini yapmalı ya da istifa etmelidir. Kulüpler Birliği Başkanlığını yapamıyorsanız ve genel sekreterinize söz dinletemezseniz bir an önce istifa edin. İstifa etmek de yüce bir olaydır" ifadelerini kullandı.