FB TW PIN NWS

Papa: 'Kalbimin birazını İstanbul’da bıraktım'

2006-12-01
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in resmi davetlisi olarak 3 gündür Türkiye'de bulunan Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus, Roma'ya dönmek üzere Türkiye'den ayrıldı.

Türk Hava Yolları'na ait ''Bodrum'' adlı uçakla saat 13.10'da Roma'ya hareket eden Benediktus'u, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden, İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva, Vatikan Büyükelçiliği İstanbul Temsilcisi George Marovich, Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Fazlı Keşmir ve öteki ilgililer uğurladı.

Uğurlamaya gelen din adamlarıyla teker teker selamlaşan Benediktus, daha sonra kokpit camında Vatikan ve Türk bayrakları bulunan uçağa geçerek Roma'ya hareket etti.

Papa Benediktus, havalimanından ayrılmadan önce Devlet Konukevi'nde Vali Güler'le yaptığı görüşmede ziyaretini değerlendirerek, ''Kalbimin bir kısmı İstanbul'da kalıyor'' dedi.