FB TW PIN NWS
BioRank 9527

Yalçın Ateş (Müzisyen)

Doğum tarihi : ??.??.1938
Yalçın Ateş (Müzisyen) kaç yaşında : 86
Kilo & Boy :
Burcu :
Meslek : Müzisyen
Yalçın Ateş (Müzisyen) doğum yeri : İstanbul

Yalçın Ateş (Müzisyen) Biyografisi

Yalçın Ateş, 1938 yılında İstanbul’da doğmuştur. Deniz Astsubay Mızıka Okulu’nda okuyup astsubay olarak mezun oldu. Fırsat bulduğunda düğün salonlarında saksafon ve davul çalıyordu. Yalçın Ateş, 1955 yılında Durul Gence ve Erkan Gürsal tarafından Harp Okulu öğrencileri ile birlikte kurulan Deniz Harp Okulu Orkestrası´nda saksafonu ile yer almıştır.
Yalçın Ateş 1959 yılında alto saksafonuyla, Erkut Taçkın ve Durul Gence’nin de kadroda olduğu Somer Soyata Orkestrası’na girdi. 1961 yılında üstçavuş rütbesindeyken ordudan ayrılıp profesyonel olarak İbrahim Solmaz Orkestrası’na geçti. Bu orkestrayla 1967 yılına kadar 6 yıl Avrupa’da çalıştı.

1963 yılında Alpay Nazikioğlu’nun önderliğinde kurulan Alpay ve Arkadaşları topluluğunda Şanar Yurdatapan, Tarık Öcal, Robert Anglin ve Durul Gence gibi isimler ile birlikte saksafonuyla yer almıştır.

Yalçın Ateş, Türkiye’ye 1967 yılında dönünce bir süre Okan Dinçer ve Kontraslar orkestrasında yer aldıktan sonra 1968 yılında Atilla Aksel (piyano), Teoman Erzurumlu (gitar), Cantekin Arefeoğlu (vokal), Norayr Demirci (kontrbas), Melih Çetiner’den (davul) oluşan kendi orkestrasını kurdu.

Sahne ve plak kayıtlarında yıldız isimlere eşlik etmeye başlayan 'Yalçın Ateş 6 orkestrası, aynı yıl Odeon Plak Şirketi’nin devamlı orkestrası oldu. “Yalçın Ateş 5” olarak da çalışan orkesrasından bağımsız olarak 1972 yılında iki 45’lik yayınlayan Yalçın Ateş, devamında caza yöneldi ve büyük organizasyonlarda yer aldı. Bir süre TRT İstanbul Radyosu Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’nda da yer alan Yalçın Ateş, aynı enerjiyle müzik üretmeyi sürdürdü.

Yalçın Ateş Orkestrası bir dönem Ayferi´nin seslendirdiği genellikle Norayr Demirci´nin düzenlediği, Edward Saatçi´nin sözlerini barındıran, Bir gün anlarsın, Elveda şarkılara, Çingene (Zingara) gibi şarkıların müziklerini yapmıştır. Sonradan Türkçe´ye uyarlanan pek çok parçayı kendi müzikal atlyapıları ile şekillendirmişlerdir.

Fecri Ebcioğlu'nun düzenlemesini yaptığı Ajda Pekkan'ın yorumladığı Boş Sokak çalışmasında Yalçın Ateş Orkestrası'nın performansı bulunuyor.

Ertan Anapa, Semiramis Pekkan, Nesrin Sipahi, Berkant Akgürgen, Erkut Taçkın, Gönül Akkor ve daha pek çok isimin plağında Yalçın Ateş Orkestrası’nın ismi bulunmaktadır.

Yalçın Ateş 1969 yılında kurulan İstanbul Gelişim Orkestrası'nda uzun bir dönem yer almıştır. Candan Erçetin'in Vakit Varken adlı çalışmadaki Saksafon solosu ile dinleyicilerin beğenisini toplayan Yalçın Ateş müzikal çalışmalarını halen sürdürmektedir.

Yalçın Ateş, beş enstrüman çalmaktadır. Bateri, alto saksafon, bariton saksafon, klarnet, bas klarnet onun çaldığı enstrümanlardır.

Nefesli sazlarının hepsini yurtdışından getirmiştir. Flütü 980 ayar saf gümüşten olup yaylan 18 ayar altındır. 8.000 liraya almıştır. Alto ve bariton saksafonu, «Selmer» markadır.

İsmet Sıral, Ahmet Muvaffak Falay, Ali Kayral, Erol Pekcan, Durul Gence, Faruk Akel, Alaaddin Dal, Tuna Ötenel, Aydemir Mete, Oğuz Durukan, Erkut Taçkın gibi değerli birçok müzisyen ile birlikte birçok çalışmaya hayat vermiş olan Yalçın Ateş ülkemizin en iyi alto saksafoncularından biri olarak bilinmektedir.

Kaynak:Biyografi.info

Yalçın Ateş (Müzisyen) için yapılan aramalar

Yalçın Ateş (Müzisyen), Yalçın Ateş (Müzisyen) biyografi, Yalçın Ateş (Müzisyen) hayatı, Yalçın Ateş (Müzisyen) özgeçmişi, Yalçın Ateş (Müzisyen) hakkında, Yalçın Ateş (Müzisyen) doğum yeri, Yalçın Ateş (Müzisyen) fotoğraf, Yalçın Ateş (Müzisyen) video, Yalçın Ateş (Müzisyen) resim, Yalçın Ateş (Müzisyen) kimdir?, Yalçın Ateş (Müzisyen) kaç yaşında?, Yalçın Ateş (Müzisyen) nereli, Yalçın Ateş (Müzisyen) memleketi