Pekinel Kardeşler
Pekinel Kardeşler Biyografisi
Pekinel Kardeşler, 29 Mart 1953 tarihinde İstanbul’da doğmuşlardır. İlk müzik eğitimlerini profesyonel piyanist olan annelerinden aldılar ve küçük yaşta Ferdi Ştatzer'in öğrencisi oldular. İkili, altı yaşında devrin cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın huzurunda verdikleri konserle ilk kez seyirci karşısına çıktı.
Müzik eğitimi için 1963 yılında devlet bursu ile Fransa’ya giden Pekinel Kardeşler, Paris Konservatuvarı’nda piyanist Yvonne Loriod ile iki yıl çalıştıktan sonra Almanya’ya giderek Frankfurt Yüksek Müzik Okulu'nda August Leopold ile, ardından ABD’ye giderek Philadelphia'daki Curtis Institute of Music'te 20. yüzyılın en önemli Beethoven yorumcularından Rudolf Serkin ile çalıştılar. Ayrıca New York'ta Julliard Müzik Okulu'nda Claudio Arrau ve Leon Fleisher ile de çalışma fırsatını buldular.
1978 yılında Juilliard Müzik Okulu ve paralel olarak Frankfurt Yüksek Müzik Okulu'nda yaptıkları yüksek lisans çalışmalarını üstün başarıyla bitirdiler.
İkiz kardeşler, 18 yaşına geldiklerinde müzik yaşamlarına iki yıl ara verdiler. Süher Pekinel, Frankfurt Üniversitesi’nde felsefe, Güher Pekinel ise psikoloji eğitimi aldı. Bu aradan sonra tekrar müziğe dönüp çeşitli uluslararası yarışmalarda gerek solo, gerekse ikili olarak ödüller aldılar. 1978 yılında Bratislava’da UNESCO Dünya Müzik Haftası kapsamında düzenlenen piyano yarışmasında Federal Almanya Cumhuriyeti'ni temsil ederek kazandıkları birincilik ödülü bu ödüller arasında yer alır.
1984 yılında Herbert von Karajan tarafında keşfedilerek Salzburg Festivali'ne davet edilen sanatçılar o zamandan beri ünlü orkestralarla dünya çapındaki müzik kariyerlerine başladılar. Aralarında Berlin Filarmoni, Viyana Filarmoni, New York Filarmoni, İsrail Filarmoni, Londra Filarmoniya, Concertgebouw Amsterdam, Los Angeles Filarmoni, İngiliz Oda Orkestrası, Fransız Ulusal Orkestrası, Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Tokyo Filarmoni, Leipzig Gewandhaus’un da bulunduğu ünlü orkestralarla birlikte çaldılar.
Pekinel Kardeşler uzun resital turneleri sırasında Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya'nın en önemli müzik merkezlerinde konserler verdiler. ABD, Almanya, İtalya ve Fransa'da yapılan uluslararası yarışmalarda her ikisi de hem ikili hem de solo olarak birincilik ödüllerini kazandılar.
1991 yılında Devlet Sanatçısı unvanı almanın yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi Fahri Doktora unvanına sahiptirler. 2013 yılında İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Onur Ödülü kendilerine takdim edilmiştir.
Tek yumurta ikizi olan Güher Pekinel ve Süher Pekinel (Pekinel Kardeşler) Türk piyano sanatçılarıdır. Uluslararası üne sahip piyano ikilisidir, dünyanın en iyi piyano ikililerinden biri olarak kabul edilirler. İkili, birbirini görmeden çalmayı tercih eder ve alışılagelenden farkı olarak konserlerinde piyanolarını yan yana ve bir metre ara ile yerleştirir. 1991 yılından bu yana devlet sanatçısı unvanına sahip olan Pekinel kardeşler, klasik müziğin yanı sıra modern müzik repertuvarındaki eserleri de icra etmektedir.
Pekinel Kardeşler, konser kariyerlerinin yanı sıra Türkiye’de müzik eğitimi ile ilgili sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmektedir.
Güher Pekinel, 1991 yılında gazeteci Ercan Arıklı ile evlendi. 2001 yılında boşandı.
Kaynak:Biyografi.info
Pekinel Kardeşler videoları
Pekinel Kardeşler için yapılan aramalar
Pekinel Kardeşler, Pekinel Kardeşler biyografi, Pekinel Kardeşler hayatı, Pekinel Kardeşler özgeçmişi, Pekinel Kardeşler hakkında, Pekinel Kardeşler doğum yeri, Pekinel Kardeşler fotoğraf, Pekinel Kardeşler video, Pekinel Kardeşler resim, Pekinel Kardeşler kimdir?, Pekinel Kardeşler kaç yaşında?, Pekinel Kardeşler nereli, Pekinel Kardeşler memleketi
- Pavel Durov 15 Kasım
- Aleksandr Lukaşenko 14 Kasım
- Cihat Aral 11 Kasım
- Şimal 10 Kasım
- Edi Rama 09 Kasım
- Ayşe Egesoy 08 Kasım
- Victor Osimhen 07 Kasım
- Fatih Erdoğan (iş adamı) 147
- Sırrı Süreyya Önder 122
- Murat İde 116
- Veysel Deniz 109
- Recep Tayyip Erdoğan 97
- Pınar Hacıbektaşoğlu 96
- Nilüfer Şasev Özbek 88
- Ufuk Uras 85
- Yusuf Taha Lüleci 80
- Evangeline Lilly 73
- Scarlett Johansson 72
- Ahmet Hamdi Çamlı 71
- Arda Turan 68
- Mustafa Kemal ATATÜRK 68
- Serdar Erener 66